Hlavní obsah

Chelsea Manningová, bývalý vojín Bradley, zapózovala pro Vogue na pláži v plavkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chelsea Manningová, z níž se stala ikona komunity osob, jež se rozhodly pro změnu pohlaví, se objeví v zářijovém čísle časopise Vogue. Slavné fotografce Annie Leibovitzové zapózovala v plavkách.

Foto: Chelsea Manning/CC BY-SA/Handout, Reuters

Chelsea Manningová

Článek

Ještě jako vojín Bradley Manning poskytla nynější Chelsea Manningová serveru WikiLeaks tajné armádní a diplomatické dokumenty a odpykala si za to sedm let vězení. Na svobodě je od května a od té doby žije v New Yorku, v prosinci oslaví třicetiny.

Leibovitzové zapózovala v červených jednodílných plavkách na pláži. "Chelsea Manningová změnila běh dějin. Soustřeďuje se teď sama na sebe," zní titulek dlouhého článku o Manningové.

Foto: Reuters, Reuters

Bradley Manning před změnou pohlaví.

O fotografii i o článku se už diskutuje na sociálních sítích. Někteří Američané Manningovou považují za hrdinku, která draze zaplatila za to, že se rozhodla prozradit informace o umírání civilistů při americkém bombardování. Další ji ale považují za zrádkyni.

Reklama

Související témata:

Související články

Manningová je volná

Z americké vojenské věznice byla ve středu propuštěna na svobodu Chelsea Manningová. Jedná se o někdejšího vojína Bradleyho Manninga, jenž byl nasazen jako...

Manningová na svobodě zveřejnila svoji fotku

Chelsea Manningová, odsouzená původně k 35 letům vězení za vydání statisíců tajných dokumentů americké armády a diplomacie ke zveřejnění serveru WikiLeaks, po...

Výběr článků

Načítám