Hlavní obsah

Britští komici nemají vtipkovat na účet prince Charlese

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Komici, kteří se zúčastní nadcházející slavnosti British Comedy Awards, dostali příkaz, aby si neutahovali z problémů, s nimiž se nyní potýká královská rodina. Britský následník trůnu princ Charles v současnosti čelí obviněním, že se před lety intimně stýkal se svým blízkým poradcem Michaelem Fawcettem.

Foto: Jiří Šafránek

Zájemci o pozorování ptactva se sejdou na Hradeckém ryvníku v Tovačově.

Článek

"Všichni účastníci show byli pořadateli požádáni, aby si nedělali legraci z krize, která postihla prince Charlese," napsal britský list Daily Mirror.

"Nechceme, aby bylo naše doporučení chápáno jako nějaký zákaz nebo cenzura toho, co si protagonisté jednotlivých vystoupení připraví. Tak to opravdu není. Jen si myslíme, že by bylo pro královskou rodinu v tuhle chvíli nepříjemné, aby se stala terčem vtípků. Proto jsme účastníkům jen naznačili, že jsou zmínky o Charlesovi nevhodné," uvedl zdroj blízký pořadatelům British Comedy Awards.

Nepoddajní komici

Deník zároveň uvedl, že se požadavek organizátorů pravděpodobně mine účinkem a naopak povede k dalece častějším a ostřejším vtípkům na princovu adresu.

"Nedá se očekávat, že by si nechali účinkující něco diktovat. Pokud mají vtípky o Charlesovi připraveny, určitě je řeknou. A dost možná, že jich nyní použijí mnohem více. Určitě si některý z nich udělá legraci i z podivného doporučení pořadatelů," řekl Jonathan Ross.

Vše se ukáže teprve 10. prosince, kdy britská televize ITV1 v přímém přenosu odvysílá celou slavnostní show, kterou bude uvádět Jonathan Ross.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ zkusí usmířit exkomorníka Diany

Syn britského následníka trůnu prince Charlese princ William se v dohledné době setká s bývalým komorníkem své zesnulé matky princezny Diany Paulem Burrellem...

Princ Charles prý měl sex s mužem

Británií otřásá sílící skandál, který může mít podle některých pozorovatelů zásadní dopad i na následnictví trůnu: princ Charles totiž čelí tvrzením,...

Princ Charles ztrácí oblibu veřejnosti

První zřetelný dopad skandálu s údajnou homosexualitou britského korunního prince Charlese zaznamenaly nejnovější průzkumy, podle nichž si pokračování...

Výběr článků

Načítám