Hlavní obsah

Vyhledávač Seznam.cz nabízí nové vychytávky: širší náhledy stránek a rychlé odkazy

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz připravila pro uživatele vyhledávání novou podobu náhledů stránek. Ty jsou nyní širokoúhlé, některé výsledky navíc obsahují praktické rychlé odkazy, jež vedou na nejdůležitější podstránky daného webu.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz

Článek

„Nové změny ve vyhledávači jsou reakcí na zjištění, která Seznam.cz získal při testování nové podoby vyhledávání. Původní motivací byla snaha najít lepší rozložení výsledků vyhledávání, které by více vyhovovalo i potřebám uživatelů, kteří chtějí hledat na mobilních zařízeních,“ uvedl produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání Roman Dušek.

Podle něj se při testování potvrdilo, jak důležité jsou při orientaci ve výsledcích vyhledávání náhledy. „Z toho důvodu se ve výsledcích vyhledávání budou již v tomto týdnu zobrazovat širší náhledy. U vybraných přirozených výsledků pro navigační dotazy budou náhledy celkově větší a navíc přidáváme i rychlé odkazy vedoucí na významné podstránky webu. Uživatelé díky tomu nemusí danou stránku zdlouhavě hledat na domovské stránce webu dané firmy, ale dostanou se na ní přímo z vyhledávače,“ prohlásil Dušek.

Foto: Seznam.cz

Nová podoba vyhledávání na Seznamu

Testování probíhalo od října loňského roku. „Nová podoba vyhledávání zůstává jako základní na tabletech, kde ji budeme nadále testovat v upravené podobě s nerozbalujícími se náhledy stránek a nižší datovou náročností. Pro mobilní telefony a klasické počítače bude nadále uživatelům k dispozici tradiční podoba hledání, testovaná varianta bude nyní nabízena pouze jako možná alternativa. Na tradiční verzi vyhledávání přechází nově slovenský vyhledávač na adrese www.seznam.sk,“ dodal produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání.

Vylepšení se Seznam.cz Vyhledávání dočkalo už koncem loňského roku. Zvýšil se počet souvisejících dotazů a zkvalitnila se jejich relevance. K posunu došlo také v kvalitě předkládaných návrhů.

Vyzkoušet vylepšené vyhledávání od Seznamu můžete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Mapy.cz nabízejí kompletní zimní mapu

Společnost Seznam.cz začlenila loni do svého mapového portálu Mapy.cz běžkařské trasy. Letos si česká internetová jednička připravila pro milovníky zimních...

Seznam.cz spustil aktivní ochranu Emailu

Společnost Seznam.cz se rozhodla aktivně bojovat proti nevyžádané poště. Uživatelům, kteří se kvůli zavirovaným počítačům často stávají sami odesilateli spamu,...

Výběr článků

Načítám