Hlavní obsah

Díky Windows 11 budou počítače rychlejší

Novinky, rim

Operační systém Windows 11 si má odbýt oficiální premiéru až tento týden ve čtvrtek. Instalace této očekávané novinky nicméně již v minulém týdnu unikla na internet. Díky tomu se postupně dozvídáme další a další informace – například to, že počítače by měly být pod taktovkou jedenáctek rychlejší.

Foto: archív tvůrců

Tímto obrázkem Microsoft láká na velkou čtvrteční tiskovku.

Článek

Jak upozornil server HotHardware, operační systém Windows 11 nepřináší pouze grafická vylepšení, hodně změn se událo i pod pokličkou. A vliv mají na celkovou plynulost práce se systémem, ta je nyní údajně ještě příjemnější než v případě desítek.

Redaktoři serveru HotHardware udělali výkonnostní testy v rámci platformy Intel Lakefield, která se objevuje v kompaktních noteboocích a tabletech. Po nainstalování jedenáctek se výkon v případě některých činností zvýšil o více než 8 %, což rozhodně není zanedbatelná hodnota.

Na podrobné testy z praxe si nicméně budeme muset počkat až do oficiálního vydání Windows 11.

Microsoft neuhlídal Windows 11, instalačka unikla na internet

Software

Zcela nový vzhled

Nová verze Windows dostane zcela inovovaný design, který se interně označuje Sun Valley. Pro něj je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek.

Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – trochu svým vzhledem připomíná dock v macOS, což je operační systém počítačů Apple. Z uniklé instalace je také patrné, že nabídka Start přijde o dlaždice, které byly v osmičkách a desítkách dominantním poznávacím znamením. Nově už budou všude jen ikony.

Jasno o všech novinkách bude ve čtvrtek 24. června, kdy se má konat velká tiskovka.

V tuto chvíli totiž není jasné ani to, zda se novinka bude skutečně jmenovat Windows 11. Server KrabsOnSecurity, který má k instalačním materiálům přístup, například uvedl, že v uniklém Insider buildu je několikrát zmíněn název Windows 10.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nad novou verzí Windows se stahují mračna

Na konci letošního roku jsme se měli dočkat po několika odkladech nového operačního systému Windows 10X. Nakonec je ale vše jinak a kvůli pandemii koronaviru...

Výběr článků

Načítám