Hlavní obsah

On-line hry: Sto tisíc za jediný turnaj

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po speciálech z minulých týdnů se informace ze světa hráčů on-line her opět vracejí ke své standardní podobě. Dnes se dozvíte mimo jiné to, jak si vedl český klan AMD Cyber Team na velké LAN akci ve Španělsku nebo kdo vede pořadí ČMSP ve hře FIFA.

Foto: Martin Andrle

48. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram zahájil světoznámý hornista Radek Baborák spolu s hudebním tělesem Orquestrina

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem Mezihernového ČMSP turnaje ve hře Vietcong se stali hráči týmu Faster Than Light, kteří ve finále porazili Czech Amateur Clan. FTL za svou výhru získali mobilní telefony Nokia, jejich neúspěšní soupeři se museli spokojit s originálními hrami.
  • Hrajete StarCraft: BroodWar a nemůžete nikde sehnat zápasy špičkových českých i zahraničních hráčů? Od nynějška si můžete replaye vydařených her stáhnout z webu replays.euweb.cz, za kterým stojí hráč bio.Joe.
  • Televizní pořad ProGamers, který je k vidění na Galaxii Sport a infokanálech UPC a Karneval, má další přírůstky. Kromě pravidelných dílů si zde můžete stáhnout také dva speciály týkající se akce AMD PGCH 2004. V nich uvidíte rozhovor s [pG]FisheYem, komentované zápasy ve W3 a Quake 3 i pohledy do zákulisí akce.
  • V moravském městě Rýmařov se konal další se série BroodWar turnajů pod záštitou ČMSP. Vítězem se stal překvapivě CDS)baquick, když v boji o titul porazil nejlepšího slovenského hráče - Da)Blizzy[inor] v poměru 3:0. Vyhrál tak 7000 Kč, MP3 přehrávač a další věcné ceny.

Členové týmu CDS ve slušivých klanových oděvech.

Foto: www.clancds.cz

Zprávy ze světa

  • Profesionální český klan AMD Cyber Team uspěl na turnaji ve španělské Valencii. V konkurenci více než 4500 hráčů se na bronzovém místě umístil Counter-Strike tým i Giacomo ve WarCraftu III. Kromě ovací publika si ACT odnesli i šeky na 2250 resp. 900 euro.
  • Velký světový turnaj CPL v americkém Houstonu s celkovou dotací 200 000 dolarů skončil vítězstvím Evropanů - v CS turnaji zvítězili švédští Eyeballers, v UT2k4 byli nejlepší Schroet Kommando z Německa, v duelovém Painkilleru pak Holanďan Vo0. Jedinou disciplínou, ve které zvítězili Američané z klanu united5, se stala bojovka Call of Duty.
  • Slovenský WarCraft III klan s názvem Storm Games Clan se po tvrdých bojích probojoval mezi světovou týmovou elitu. V týmové soutěži WC3 League porazili Slováci v posledním kvalifikačním kole tým pG.International v poměru 3:2 a zahrají si s nejlepšími.
  • Betatest nástupce Counter-Striku s názvem CS:Source nezačne v původním termínu - 10. srpna. Valve otálí s vydání Source přes svůj systém Steam, zatím nebylo stanoveho náhradní datum. Betu si zahrají samozřejmě pouze vlastníci originálních klíčů CS:Condition Zero či Half-Life 2.

Pohled na Campus LAN ve Španělsku, které se zúčastnil i AMD Cyber Team.

Foto: www.progamers.cz

ČMSP klasifikace ve hře FIFA 2004

Vůbec poprvé se v tomto přehledu nejlepších českých hráčů dle pořadí Českomoravského svazu progamingu podíváme na jednoho ze zástupců sportovních her. FIFA od společnosti EA Sports vždy patřila k nejprodávanějším hrám v celosvětovém měřítku a nejinak je tomu i u zatím aktuálního dílu s číslicí 2004. I když u nás není hraní fotbalu na počítači až tak populární jako například v Německu, přesto se někteří z českých hráčů prosazují i v soubojích se zahraničními hráči. Pořadí ČMSP je zatím postaveno pouze na výsledcích ze dvou turnajů - Mezihernového ČMSP turnaje a AMD PG Challenge 2004, proto je zejména ve druhé polovině tabulky stav velmi vyrovnaný.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.špalekJosef Hlůžek92.0+77.0
2.BuhVáclav Hlůžek70.0+45.0
3.HrstičTomáš Hrstka32.0-8.0
4.MARIOMiroslav Hora30.0+30.0
5.eXcelFrantišek Vachout18.0+18.0
6.TOMGNTomáš Říha7.2-2.0
7.AgentPCLukáš Loucký4.0-1.0
8.ReptileJakub Bůžek4.0-1.0
9.ToaJan Goldšmíd4.0-1.0
10.WEWJan Pořízka4.0-1.0

Na prvním místě tabulky se usadil teprve dvanáctiletý hráč špalek, který zvítězil na turnaji AMD PGCH a zároveň byl třetí na mezihernovém turnaji. Hned za ním se drží jeho starší bratr Buh - ten reprezentoval Českou republiku na loňském turnaji World Cyber Games, a tak má zkušeností na rozdávání. Vítězství na Mezihernovém ČMSP turnaji vyneslo k bronzové příčce Hrstiče, jehož talentu si všiml i multiherní klan BTeam a nabídnul mu angažmá.

Ve stejném týmu v současnosti působí i čtvrtý hráč pořadí Mario, který hraje nejen FIFu, ale i NHL. V hokeji to dotáhl tak daleko, že reprezentoval ČR na Mistrovství světa letos v únoru, ve fotbale mu to zatím tolik nejde. Pátý eXcel má před svými pronásledovateli ještě docela slušný náskok, svých 18 bodů si vybojoval rovněž na AMD PGCH.

Zatímco šestý Tomgn je na své pozici osamocen, shodné výsledky na prvním mezihernovém turnaji (5.-8. místo) způsobily, že hned čtyři hráči se v žebříčku ČMSP dělí o společnou 7.-10. pozici. Uvidíme, kdy se odehraje další turnaj ve FIFě, který s pořadím určitě zahýbe.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Jak si vedou holky v progamingu?

V dnešním článku ze světa on-line her se můžete vůbec poprvé podívat na pořadí Českomoravského svazu progamingu ve hře NHL. Kdo bude reprezentovat Českou...

On-line hry: Česko - Nizozemsko 2:6

I v mánii způsobené fotbalovým šampionátem a soutěží Česko hledá SuperStar usedají hráči ke svým počítačům a poměřují své síly. Jak si vedli naši reprezentanti...

On-line hry: Nejtvrdší hráči? 100 hodin!

Dnešní soubor informací ze světa on-line her se kromě zajímavostí z domova i ze světa bude věnovat úspěšnému pokusu o překonání rekordu v nepřetržitém hraní...

On-line hry: Kdo vyhrál ceny za 350 tisíc korun?

Po delší přestávce se k vám opět dostává pravidelné zpravodajství ze světa profi hráčů počítačových her. Dnes se podíváme na proběhlý turnaj AMD PG Challenge...

Výběr článků

Načítám