Hlavní obsah

On-line hry: Counter-Strike 1.6 na olympiádě

Novinky, Michal Sztemon

Pořadatelé World Cyber Games, herního ekvivalentu olympijských her, zveřejnili na svých stránkách seznam her, v nichž se bude letos soupeřit. Oproti předchozímu ročníku se toho zas až tak moc nezměnilo, jedinou velkou změnou je návrat ke Counter-Striku 1.6. V článku pochopitelně nechybí ani další informace z domácího i světového profi hraní.

Článek

Novinky z domova

  • V hernách PG Cyber Café se o víkendu uskutečnily turnaje ve hrách Counter-Strike a Call of Duty. V obou turnajích triumfovali favorité, CS titul si odnesli SkyRiders, v CoD triumfoval klan eSuba. Tuto neděli se uskuteční turnaj ve hře Call of Duty 2, i v něm půjde o ceny za více než 30 000 Kč.
  • Registrace do lig seriálu Mistrovství ČR v PC hrách 2006, ProGamers a GameZone online lig, byly zahájeny na těchto portálech, soutěžit se bude celkem ve 13 hrách a v každé sezóně půjde o slušných 200 000 Kč.
  • V Praze se uskutečnila česká kvalifikace turnaje Samsung Euro Championship, do které se přihlásilo pět Counter-Strike: Source týmů. Nejlépe se se soupeři i s herními podmínkami poprali hráči klanu NecroRaisers, kteří tak budou reprezentovat ČR na finále v Německu.
  • Na přelomu března a dubna se v Rýmařově uskuteční tradiční setkání hráčů strategických her - Rýmařov Spring 2k6. Nad turnajem převzal záštitu Českomoravský svaz progamingu, během 14 dní od spuštění registrací se přihlásilo více než 100 hráčů.

Turnaj Rýmařov Spring 2k5

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Český hráč Warcrafta III Michael "Giacomo" Hladík z AMD Cyber Teamu si vedl velmi dobře ve třetím inCupu této sezóny. Po velmi dobrých hrách proti korejským borcům z týmu NiP dokázal v tomto poháru zvítězit a připsal si tak na své konto 200 euro jako prémii pro vítěze.
  • Francouzští organizátoři Electronic Sports World Cupu zveřejnili na svých stránkách, jak chtějí rozmístit svou akci ve sportovní hale Bercy v Paříži. Celé expozici dominuje velkoplošné plátno, každá hra bude mít určenu vlastní sekci.
  • Čeští reprezentanti v Counter-Striku pokračují v dobrých výkonech v rámci poháru národů na ClanBase. Tentokrát dokázali porazit tým Španělska v poměru 16:13, dalším soupeřem jsou velmi silní Norové.
  • EuroCup na ClanBase ve hře Quake 4 už zná oba finalisty, překvapivě mezi nimi není Holanďan Vo0, známý především pro svou dominanci na Painkiller scéně. LAN finále čeká na ruského borce Coollera a Francouze winze, výhodu postupu z Winners Bracket má ruský hráč.

Electronic Sports World Cup 2006 dle plánů organizátorů.

Foto: www.esworldcup.com

Výběr her pro World Cyber Games 2006

Představovat World Cyber Games (WCG) je asi zbytečné, jde o jednu z nejdůležitějších hráčských akcí, které se účastní soutěžící ze všech kontinentů. S tímto konceptem "herní olympiády" přišla před šesti lety skupinka nadšenců v Jižní Koreji a postupem času se jim podařilo tyto myšlenky rozšířit do více než 70 zemí světa.

World Cyber Games 2001 - Jižní Korea

Foto: www.worldcybergames.com

WCG 2006 se uskuteční v Itálii, konkrétně na autodromu v Monze, kde se se jezdí závody formule 1. Letos v říjnu se pak do Monzy sjede více než 400 hráčů (mezi nimi i výprava z České republiky), aby bojovalo o ceny v hodnotě vyšší než 400 000 dolarů. Prvním krůčkem každého turnaje je volba her, v nichž se bude soupeřit. Loni bylo her devět, letos je jich osm a s jednou výjimkou k žádné velké změně nedošlo.

PC hry na WCG 2006:

PC hry na WCG 2006:- Starcraft: Broodwar

PC hry na WCG 2006:- Starcraft: Broodwar- Warcraft III: The Frozen Throne

PC hry na WCG 2006:- Starcraft: Broodwar- Warcraft III: The Frozen Throne- Half-Life: Counter-Strike 1.6

PC hry na WCG 2006:- Starcraft: Broodwar- Warcraft III: The Frozen Throne- Half-Life: Counter-Strike 1.6- Warhammer 40,000: Winter Assault

PC hry na WCG 2006:- Starcraft: Broodwar- Warcraft III: The Frozen Throne- Half-Life: Counter-Strike 1.6- Warhammer 40,000: Winter Assault- FIFA 06

- Need for Speed: Most Wanted

Xbox 360 hry na WCG 2006:

Xbox 360 hry na WCG 2006:- Dead or Alive 4

- Project Gotham Racing 3

Mezi PC hrami najdeme tři zcela stejné tituly jako v roce 2005, jedná se o strategie Starcraft: Broodwar, Warcraft III a Warhammer 40,000. Zatímco v případě prvních dvou her je situace jasná, tyto hry mají dlouhodobě velký počet příznivců, Warhammer 40,000 byl loni zřejmě nejhůře obsazeným turnajem a nic nenasvědčuje tomu, že by získal přízeň hráčů letos.

World Cyber Games 2005 - Singapur

Foto: www.worldcybergames.com

Drobné změny provázejí hry FIFA a NFS: Most Wanted - v obou případech se na WCG představí přímí nástupcové her z předchozího roku. Velkou změnou je však zařazení Counter-Striku 1.6, neboť v předchozích letech vždy organizátoři sahali pro novější, ale neprověřenou verzi (Condition Zero resp. CS: Source). Znamená to definitivní ústup CS: Source z pozice korunního prince, který čeká na vychytání chybek? Uvidíme, ale je to významný signál pro CS týmy u nás i ve světě.

Hry pro konzoli Xbox 360 se České republiky příliš nedotknou, neboť domácí scéna je doslova v plenkách a zřejmě se u nás tyto kvalifikace ani konat nebudou. Volba mlátičky Dead or Alive 4 i Project Gotham Racingu 3 je logická, jsou to hodně prodávané hry a určitě se najde dost hráčů, kteří si to v nich budou chtít rozdat.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: První domácí Battlefield 2 turnaj

V herně AMD PGCC Flóra se uskutečnil první velký domácí turnaj ve hře Battlefield 2, ve kterém vyhrál tým dead rabbit. Vyzpovídal jsem šéfa tohoto týmu,...

On-line hry: Co se událo v roce 2005

Konec roku 2005 je za dveřmi, a tak nastal čas se ohlédnout, co tento rok přinesl hráčům počítačových online her? Kolik velkých světových akcí se odehrálo...

On-line hry: Smršť přestupů v roce 2006

Rok 2005 je definitivně minulostí, nyní nám nezbývá než si zvyknout na cifru 2006. Současně s koncem roku ale zároveň vypršela řada smluv, které měly podepsané...

On-line hry: 1. česká herní televize startuje

V tomto týdnu byl zahájen provoz televize internetové televize PG24, která se zabývá pouze a jenom počítačovými hrami. Co v ní uvidíte a jaké připojení...

On-line hry: Call of Duty 1 nebo 2 na MČR?

Právě v těchto dnech se rozhoduje o tom, jaké verze her budou zařazeny do seriálu Mistrovství ČR v PC hrách. Zatímco u některých titulů je vše jasné, v případě...

On-line hry: Nová Trackmania zcela zdarma

Online světem v posledních dvou týdnech hýbe Trackmania Nations, což je hra vydaná speciálně pro ESWC ve Francii. Chytlavá autíčka jsou ke stažení zcela...

Výběr článků

Načítám