Hlavní obsah

Levné mobily od Xiaomi lákají na pět objektivů

Novinky, huj

S pokročilými fotoaparáty, které se skládají hned z několika objektivů, se stále častěji setkáváme i u cenově dostupnějších chytrých telefonů. Ještě v loňském roce šlo přitom o hlavní tahák prémiových přístrojů s podstatně vyšší pořizovací cenou. Například u dvou levných novinek od Xiaomi nalezneme hned pět objektivů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note 9

Článek

Pěti objektivy jsou vybaveny smartphony Redmi Note 9 a Redmi Note 9 Pro. Oba modely jsou tedy ze střední modelové řady, nabízejí však odlišnou výbavu.

Konkrétně základní model Redmi Note 9 láká v průstřelu na čelní straně na 13megapixelovou kameru, zbylé čtyři objektivy jsou pak vzadu. Konkrétně se jedná o 48Mpx hlavní kameru, 8Mpx širokoúhlý fotoaparát, 2Mpx makro kameru a 2Mpx hloubkový senzor.

Nejvýkonnější smartphone současnosti vyrobilo Xiaomi

Mobil

Verze Redmi Note 9 Pro má fotoaparáty o něco lepší. Hlavní senzor využívá stejně jako levnější bratříček technologii skládání pixelů, nabízí však rozlišení 64 MPx. Dále je k dispozici 8Mpx ultra širokoúhlý snímač, 5MPx makro a 2MPx hloubkový senzor.

Rozdílné jsou u obou přístrojů také velikosti, což je dáno použitým displejem. Základní devítka staví na 6,53“ dotykové ploše s rozlišením 2340 x 1080 obrazových bodů. Verze Pro má 6,67“ obrazovku s rozlišením 2400 x 1080 pixelů.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Výkonnější je Redmi Note 9 Pro, neboť staví na procesoru Qualcomm Snapdragon 720G s taktem 2,4 GHz a má 6 GB operační paměti. Základní varianta bez slůvka Pro v názvu má pomalejší 2GHz čipset MediaTek Helio G85 a 3 nebo 4 GB paměti. Úložiště může u obou verzí dosahovat kapacity 64 nebo 128 GB, nechybí ani slot na paměťové karty.

Za základní provedení Xiaomi Redmi Note 9 případní zájemci zaplatí 5690 Kč, verze Pro s menší pamětí pak vyjde na 7990 Kč. Příplatek za větší úložiště vyjde na 500, respektive 1000 korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám