Hlavní obsah

Microsoft doplnil Windows Vista ultimátním setem klávesnice a myši

Uvedení operačního systému Windows Vista je takříkajíc na spadnutí - dočkat bychom se jej měli do několika měsíců. Spolu s Vistou uvede Microsoft také ojedinělý set bezdrátové klávesnice a myši.

Článek

Na novém setu "The Ultimate Keyboard" se vývojáři Microsoftu doslova vyřádili. Jak klávesnice i myš s počítačem komunikují prostřednictvím Bluetooth rozhraní, dosah výrobku se podle Microsoftu pohybuje do osmi metrů.

Bluetooth rozhraním jsou však již dnes vybaveny i poslední čínské modely klávesnic a Microsoft byl proto nucen přijít i s jinými prvky, které pozvednou zájem uživatelů o tento nový produkt. Set proto firma vybavila samočinně se aktivujícím podsvětlením, výrobek je dokonce schopen rozeznat, kdy jeho majitel odešel z místnosti a podsvětlení vypnout.

Klávesnice s ergonomickým designem nabízí řadu ovládacích prvků, které jsou na míru ušity systému Vista. Spoustu uživatelů osobních počítačů však může zarazit, že klávesnice neobsahuje numpad. 

Cenu ani dobu příchodu Vista ready klávesnice Microsoft nesdělil. Je ale pravděpodobné, že celý set uvede firma na trh ve stejnou dobu jako operační systém Windows Vista, tedy v lednu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Windows Vista chce tvrdě zatočit s piráty

Operační systém Windows Vista bude obsahovat pokročilé, údajně až dosud nevídané úrovně zabezpečení přehrávaného videa proti kopírování. S odvoláním...

Výběr článků

Načítám