Hlavní obsah

Letem světem internetem (20. díl) - Kočky na webu

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web pro milovníky koček, databáze cen pohonných hmot a vinařský web.

Foto: Stanislava Dvořáková

Slovy básníka J.Vrchlického "...a staré písně v duši znějí", zahájil pěvecký sbor Alou Vivat starou koledou své vystoupení.

Článek

Kočky-online.cz

Kočky-online.cz jsou internetové stránky určené milovníkům koček, a to především koček domácích. Cílem stránek je pomoci kočičím útulkům nacházet domovy pro jejich dočasné svěřence a zároveň vytvořit místo, kde by si zájemce o kočku mohl vybrat svého budoucího domácího mazlíčka z nabídky více útulků.  

Největší zájem mají návštěvníci webu o články (třikrát týdně vychází článek o životě s kočkou, radami a tipy, případně s tématikou ochrany zvířat či útulků pro opuštěné kočky) a o databázi koček, které nabízejí ochranářské organizace prezentované na webu.

Kočky-online.cz mají poměrně početnou skupinu příznivců, kteří se na stránky pravidelně vracejí přečíst si nové články a podívat se, jaké nové kočky jsou v nabídce. Tato komunita je úžasná v tom, že se snaží v rámci svých možností  pomoci, když se vyskytne nějaký problém. Čtenáři serveru se například složili na potřebnou veterinární péči o kočičku, které někdo vydloubal oči a na nákladné operace a léčení dalších koček - bez této pomoci by si ochranářské organizace, financované z darů soucitných lidí, mohly podobně nákladné zákroky jen těžko dovolit.  

"Pokud uvažujete o pořízení domácího mazlíčka, přijďte se na Kočky-online.cz podívat, třeba tam najdete kočičku, která vám padne do oka. Až na výjimky jsou všechny naše kočky zvyklé na život v bytě, jsou čistotné a spolehlivě používají kočičí WC. Při výběru kočičího kamaráda doporučuji spíš než vzhledu věnovat pozornost charakteristice zvířete - malému kotěti bude u hodně zaměstnaných lidí samotnému smutno, na druhou stranu starší kočka dominantní povahy se bude v takovém prostředí cítit jako ryba ve vodě," dodává autorka kočičího webu Zuzana Fenclová.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (8/10

Benzínové čerpací stanice

Snad každý motorista nerad zajíždí k čerpací stanici, neboť plná nádrž představuje nemalou položku ve finančních výdajích domácnosti. Proto bývají ceny benzínu ostře sledovány a motoristickou veřejností je nelibě neseno každé zdražení pohonných hmot. 

"Jelikož také hodně a často jezdíme, hledali jsme nejlevnější benzín na našich tratích. Napsali jsme databázi skoro všech benzínových čerpadel včetně cen. Tuto databázi jsme vystavili na internetu a požádali naše čtenáře, ať aktualizují ceny. Za více než pět let se nám podařilo najít a do databáze doplnit více než 98 % všech benzínových čerpadel v České republice," říká jeden z autorů zmíněné databáze Radek Majer.

Ceny jsou, až na výjimky, aktualizovány zhruba jednou za dva dny a vyhledávat čerpací stanice můžete podle různě zvolených klíčů jak pomoci internetového prohlížeče, tak pomocí WAP či SMS přes mobilní telefon.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (7/10)

Vinaři

Strávit víkend v některém vinném sklípku patří mezi velmi vyhledávané formy relaxace. Jenže není jednoduché se v široké nabídce vinných sklípků orientovat. Kromě rozsáhlé databáze vinařů a sklepů, zde najdete také informace o víně a vinařství. Než tedy vyrazíte do některého sklípku, měli byste znát alespoň základní informace o jednotlivých odrůdách bílého a červeného vína.

Máte raději bílé nebo červené víno? Hlasujte v anketě pod článkem.

Momentálně se stránky nacházejí ve fázi přechodu na nový systém, který umožní vyhledávání v katalogu podle různých kritérií. Bude také možné zobrazit polohu sklepa na mapě vinařských oblastí, poptávku po sklepech, aktuální volné termíny jednotlivých sklepů a možnost jejich rezervace. 

.: HODNOCENÍ: grafika (2/10), obsah (4/10)

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Anketa

Máte raději bílé nebo červené víno?
bílé
27,9 %
červené
36,5 %
je mi to jedno
15,8 %
nemám rád(a) víno
19,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 480 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám