Hlavní obsah

Videohra Cut & Paste – excelentní experiment

Novinky, Radovan Blažek

Experimentální hry mnohdy zajímavě ukáží nějaký nový směr, ale co se samotného hráčského prožitku týče, bývá to horší. To však rozhodně neplatí o této hře, kterou byste rozhodně neměli minout.

Článek

Je totiž jasným důkazem toho, jak nekonečný je prostor lidské fantazie. Pravda, kdybychom šli trochu do hloubky, mohli bychom tento titul označit jako adventuru, ale velmi netradičně pojatou.

Už jen grafika chytne každého za srdce. I přes svoje minimalistické pojetí dokáže na každé nové obrazovce něčím překvapit a celé to vypadá jako animovaný komiks. Základem je jakási postava putující imaginárním prostorem a její základní dovedností je si doslova vystřihnout různé předměty a ty pak vložit na jiná místa. Při vhodně zvolené kombinaci to vyvolá zajímavou interakci, která vás tak posune v příběhu dále.

Prozrazovat víc by bylo jen ničením překvapení, kterých hraní přináší nespočet. Takový hezký svět se nenabízí příliš často, tak už neváhejte ani chvíli a ponořte se do jeho hlubin.

DOWNLOAD, homepage, 36 MB, 9/10

Reklama

Související články

Videohra Q.U.B.E. – prostorové rébusy

Pro milovníky logických jako stvořená, pro ostatní i tak velice přitažlivá je hra Q.U.B.E., která naplno prověří vaší prostorovou orientaci.

Výběr článků

Načítám