Hlavní obsah

HRA: Ta-Ta Mahatta - trojrozměrná logika

Novinky, Ondřej Pohl

I když má tato hra trojrozměrný engine, k jejímu zdárnému vyřešení budete potřebovat násilí jen zřídka, naopak se vše zaměřuje na schopnost řešit logické hádanky.

Článek

Hlavním hrdinou je jakási malá chlupatá koule, která toho moc neumí, popravdě jen chodit. S ní musíte po plošinkách volně umístěných v prostoru dojít až do cíle, popřípadě splnit nějaký jiný úkol. Vypadá to na první pohled jednoduše, ale jako v kterékoli jiné hře, i zde jsou zde věci, které toto komplikují.

Jsou to třeba výšková převýšení, protože ona koule neumí skákat. Jádrem pudla jsou různé zábrany, které lze otevřít stisknutím tlačítka. Některá z nich jsou aktivní pouze tehdy, jsou-li trvale zatížená a právě v té chvíli se naplno projeví hlavní aspekt hry. Hlavní hrdina zde totiž není sám, ale doprovází ho jedna až dvě stejně chlupaté koule. Mezi nimi se můžete přepínat a správným kombinováním jejich činností dovést vše do zdárného konce.

Podle vzhledu a popsaných úkolů to vypadá, jakože se jedná o hru pro menší děti, ale není to pravda. Zprvu je sice jednoduchá, ale pak začne jít do tuhého, zvláště pokud si nebudete umět přeložit nápovědy na tabulích všude okolo.

DOWNLOAD, homepage, 37.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Simple Sudoku - lepší než křížovky

Už dlouho jsem se u žádné logiky tolik nepobavil a přitom se hraje pouze v textovém režimu. Simple Sudoku je logicko-kombinační hra připomínající křížovky,...

HRA: Tower of Goo! - postavte si věž

V jednoduchosti je síla, jak se říká a právě dnes si představíme jednu hru, která je nadmíru jednoduchá a přesto chytlavá a hratelná. Takže pozor,...

HRA: Oposites Atrract - hra s magnety

Že se protějšky přitahují, o tom není pochyb, tedy pokud se jedná o magnety. S těmi si nyní můžete zahrát na velmi kluzké ploše. Skvělá zábava!

Výběr článků

Načítám