Hlavní obsah

HRA: Dispečer - kvalitní česká logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Člověka vždy potěší kvalitní logická hra, zvláště pak, když je česká. Mám tedy tu čest vám představit titul s názvem Dispečer, v němž je vašim úkolem vypravit na cestu autobus MHD a že to nebude jednoduché, si jistě přečtete dále.

Foto: Stanislava Dvořáková

MgA. Jiří Zajíček, vedoucí literárně-dramatického oboru ZUŠ vtipným prologem uvedl diváky do atmosféry začínající pohádky.

Článek

Představte si náplň práce dispečera dopravního podniku - každé ráno se musí postarat, respektive dohlédnout, na to, aby všechny autobusové linky vyjely a žádný řidič nezůstal nečinně sedět v garážích. Že to nezní jako námět na logickou hru? Máte pravdu - ale pouze částečně.

Dispečerovým úkolem v této hře je umožnit výjezd označeného autobusu z depa. Ale protože řidiči večer předtím zřejmě pospíchali domů, nechali ostatní autobusy zaparkované ledabyle, jak je napadlo. Vy pak můžete s autobusy posunovat pouze dopředu nebo dozadu, občas vám v tom brání ostatní vozy nebo jiné překážky.

Princip je to jednoduchý, ale dostatečně originální; jen vzdáleně ho lze přirovnat k Sokobanovi. Zvukový doprovod je prostý, krom mačkání plechů (když budete zkoušet metodu hrubé síly) a zvuků okolní přírody se ve hře nic jiného nenachází, ale to stejně není na škodu. Ukládání je vyřešeno hezky postaru tak, že před započetím každé úrovně dostanete heslo, po jehož zadání v hlavním menu se dostanete zpět na stejné místo.

Pokud tedy máte rádi logické hry, pak vězte, že Dispečer patří k těm kvalitnějším kouskům, které se v poslední době objevily.

DOWNLOAD, homepage, 3.5 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Ragdoll Monkey Bowling - zabijte opici!

Určitě si vzpomínáte na poněkud podivnou simulaci, jejíž náplní bylo shazování figuríny ze schodů za účelem způsobit jí co nejvíce utrpení. Teď se objevila...

HRA: Tsunami 2010 - psycho zábava

Unavují vás už nudné vesmírné střílečky? Pak zkuste Tsunami 2010, vzrušující a dynamickou akci, která jako bonus nabízí netradiční psychydelický zážitek.

HRA: Silver Knights - bitvy s roboty

Silver Knights jsou japonskou mlátičkou. Není to však jen další nudný klon nějaké automatové záležitosti, protože opravdové využití třetího rozměru mu dává...

HRA: Ball Buster X - další Arkanoid

Ball Buster X je klasickým zástupcem rodu arkanoidů. V ničem nijak zvlášť nevybočuje, ale pokud máte zájem o jednoduchou zábavu na odreagování,...

HRA: Package - odpočinková logika pro dva

Máte chuť na jednoduchou, nenáročnou a odpočinkovou hru ve stylu Tetrisu, kterou můžete zapařit ve dvou na jednom počítači (není podmínkou)? Pak můžete...

Výběr článků

Načítám