Hlavní obsah

Unikátní televizor funguje i na zahradě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizory jsou rok od roku chytřejší a nabízejí více funkcí. Vůbec poprvé se ale na pultech obchodů objevuje voděodolný model. Společnost Samsung totiž počítá s tím, že lidé budou novinku využívat na zahradách a terasách.

Foto: archív výrobce

Televizor Samsung Terrace

Článek

Vodotěsnou konstrukci nabízí v dnešní době už kdejaký telefon. Je to praktické, nemusíme se obávat deště a využívat jej můžeme i pod vodní hladinou – například pro focení či natáčení videí.

Samsung nicméně nyní stejnou technologii využil také u televizoru, který nese jméno Terrace. Díky certifikaci IP55 je přístroj odolný vůči vodě a prachu.

Jihokorejský elektronický gigant věří, že se mu díky tomu podaří přenést zábavu z obývacích pokojů na čerstvý vzduch. Když bude hezky, můžete se dívat na TV. Pokud bude ošklivo, nemusíte se bát, ani přístroj nijak zahalovat a bát se, že by se poničil.

Samsung chce přenést zábavu z obýváků na čerstvý vzduch.

Terrace se bude prodávat v různých velikostech, a to konkrétně s úhlopříčkami 55, 65 nebo 75 palců, tedy 140, 165 či 190 cm. Obrazovka nabídne ve všech velikostech vysoké rozlišení 4K.

Po vzoru prémiových televizorů od Samsungu využívá novinka technologii QLED. Ta umožňuje televizoru reprodukovat citelně širší rozsah barev v porovnání se standardními TV. To je zásluha především kovového materiálu Quantum Dot, z něhož je panel tvořen.

Foto: archív výrobce

Televizor Samsung Terrace

Přístroje s technologií QLED, která mimochodem pochází přímo z dílen Samsungu, jsou schopny reprodukovat 100 procent barevného objemu. To znamená, že dokážou zobrazit všechny barvy při jakékoli úrovni jasu.

Nejjemnější rozdíly jsou viditelné i při nejvyšším stupni jasu technologie QLED – mezi 1500 a 2000 cd/m².

Odlesky nehrozí

Právě hodnota jasu je přitom u nového modelu klíčová. Panel totiž nabízí vysokou svítivost 2000 nitů, aby nabídl dobré barevné podání i za ostrého slunce.

Proti klasickým modelům je tento venkovní navíc vybaven speciálními antireflexními vrstvami, aby nedocházelo k odleskům. K tomu napomáhá také adaptivní technologie, která automaticky reguluje jas podle míry okolního světla.

„Nový životní styl a trendy se dnes vyvíjejí rychleji než kdykoli v minulosti. Televizní obrazovka už neslouží jen k zábavě, ale také k práci z domova, ke cvičení a sportování prostřednictvím on-line platforem, ke komunikaci s blízkými a ke spoustě dalších aktivit. Proto je jasné, že se i samotné televize musí měnit,“ prohlásil Jonghee Han, šéf divize zobrazovacích zařízení ve společnosti Samsung Electronics.

Podle něj přístroj nabídne celou řadu chytrých funkcí, na kterou jsou zvyklí uživatelé prémiových modelů od Samsungu. Řeč je například o hlasovém ovládání, přístroj totiž podporuje hlasové asistenty Bixby, Amazon Alexa a brzy bude k dispozici i Google Assistant. Novinka se tak může stát středobodem chytré domácnosti. Samozřejmostí je i možnost instalace aplikací a připojení prostřednictvím WiFi.

Domácí kino netřeba. Chytrý soundbar od Sonosu má 11 reproduktorů

Hardware

Kvalitnější zvuk

Pro fajnšmekry, kteří si potrpí na kvalitnější zvuk, přichystal Samsung ještě soundbar nazývaný také Terrace. Je určen také pro venkovní použití, nevadí mu voda ani prach.

Tato novinka nabízí kromě klasické stereofonní reprodukce také režim prostorového zvuku, který zprostředkuje podobný zážitek jako z domácího kina.

Kdy a za jakou cenu se bude televizor Terrace nabízet v tuzemských obchodech, není zatím jasné. Výrobce jej totiž v první vlně nabídne pouze ve Spojených státech a Kanadě, v další vlně pak v Německu, Austrálii či na Novém Zélandu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám