Hlavní obsah

Monitor ukryli do kufru, aby usnadnili práci fotografům

Novinky, mif

Především na fotografické profesionály cílí novinka od společnosti BenQ. Jde o speciální odolný kufr, který má v první řadě za úkol chránit na cestách uloženou techniku i ve velmi náročných podmínkách. Zároveň však nabízí úchyty pro přidělání monitoru, aby mohli tvůrci upravovat své snímky na cestách. Novinka může posloužit samozřejmě i kameramanům při práci v terénu.

Foto: archív výrobce

Kufr BenQ SX-1

Článek

Odolných kufrů na fotografickou techniku je na pultech obchodů celá řada. Liší se kvalitou zpracování, nabízenou ochranou a pochopitelně tedy i cenovkou. BenQ SX-1 nicméně v aktuální nabídce vyniká především tím, že ve svých útrobách ukrývá držák VESA 100 x 100.

Jde tedy o podobný držák, prostřednictvím kterého se monitory a televizory přidělávají na zeď. Kufr přitom dovede pojmout modely s úhlopříčkou 24 až 27 palců. Na cestách je díky tomu možné kufr použít v podstatě jako stolek a s vyfocenými snímky rovnou pracovat, pouze je nutné sehnat zdroj elektrické energie.

Ferrari mezi foťáky. Nikon má zrcadlovku pro nejnáročnější uživatele

Hardware

Box nabízí vnitřní rozměry 75 x 48 x 28 cm a je vyhotoven z tvrdého polypropylenového kopolymeru, který by měl být podle výrobce imunní proti poškrábání. Základna je pak vyplněna přizpůsobitelnou ochrannou pěnou, která umožňuje individuální nastavení celkové formy, aby byla uložená elektronika chráněna co nejlépe.

Konkrétně by fotoaparáty, objektivy, nainstalovaný monitor a další vložená elektronika měly být chráněny před nárazy, extrémními teplotami a nadměrnými vibracemi. Splňuje totiž certifikaci STANAG 4280 / DEF STAN 81-41. Standard IP67 zase zajišťuje, že kufru nevadí voda ani prach.

Foto: archív výrobce

Kufr BenQ SX-1

Zavřený box chrání po celém obvodu celkem sedm bytelných spon. Pro úplnost dodejme, že kufr má dvě zdvojená kolečka na jedné hraně, tři menší držadla a hlavní madlo. Potěší i nadstandardní sedmiletá záruka.

Daní za všechny přednosti je relativně vysoká pořizovací cena, případní zájemci za přepravní box BenQ SX-1 zaplatí 21 990 Kč. V uvedené ceně navíc není zahrnuta cena monitoru – ten se totiž kupuje zvlášť.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Lákadla nových videokamer

Po zimních výprodejích uvádějí prodejci na trh tradičně novou elektroniku. Výjimkou nejsou ani digitální videokamery. Poradíme, na co si při výběru dávat pozor...

Nové akční kamery GoPro jsou venku. Co umí?

V České republice se stejně jako v zahraničí začaly prodávat dvě nové akční kamery od společnosti GoPro. Zatímco jedna sází na tradiční konstrukci, která byla...

Výběr článků

Načítám