Hlavní obsah

Z Česka vyrazil první vlak do Chorvatska

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý odpoledne z pražského hlavního nádraží vyrazil první vlak do Chorvatska. Pravidelný spoj Praha - Rijeka dopravce Regiojet bude stavět v Pardubicích, Brně, Břeclavi, slovenské Bratislavě a slovinské Lublani. Cesta z Prahy do Rijeky má podle jízdního řádu trvat 15 a půl hodiny. Konkurenční Leo Express v úterý oznámil, že od 10. července bude do Chorvatska jezdit autobusy.

Z Česka vyrazil první vlak do ChorvatskaVideo: Novinky

 
Článek

Podle původního plánu měly vlaky jezdit oběma směry třikrát týdně s příjezdem do Chorvatska ve středu, v sobotu a v pondělí. O jízdenky však byl enormní nájem, proto dopravce přidal další čtyři spoje týdně v obou směrech.

Z Rijeky potom dopravce vypraví speciální navazující autobusy, které by měly cestující rozvážet přímo do cílových míst jejich dovolených na chorvatském pobřeží.

Foto: Novinky

Vlak do Chorvatska

Za jednosměrnou jízdenku si společnost účtuje 590 korun, za místo v lehátkovém voze pak 790 korun.

Češi se valí na Chorvatsko, začali ve velkém vykupovat vlaky

Ekonomika

Odjezdu prvního vlaku byl přítomen majitel společnosti Radim Jančura, chorvatská velvyslankyně Ljiljana Pancirovová a velvyslankyně Slovinska Tanja Strnišová.

„Obě země, Česko i Slovinsko, jsou z hlediska situace s nákazou koronavirem stabilní a my doufáme, že turismus u nás i letos zaznamená dobrá čísla. Česká republika je pro nás v tomto směru důležitou zemí,” řekla Novinkám slovinská ambasadorka. Potvrdila, že v mezinárodním vlaku nebude ani na území Slovinska vyžadováno dodržování dvoumetrových rozestupů.

Na trase mezi Českem a Chorvatskem je rušno

Leo Express vypraví od 10. července do 12. září autobusovou linku do Chorvatska. Autobus bude jezdit z Prahy každý pátek v 16:00, zpáteční spoj potom pojede z Chorvatska každou sobotu. Cena lístků, které jsou již v prodeji, začíná na 990 korunách.

Foto: Novinky

Vlak do Chorvatska

V Chorvatsku autobus zastaví v Zadaru, Biogradu na Moru, Vodici, Šibeniku, Splitu, Omiši, Bašku Vodu a na Makarské. Na konečnou na Makarské pojede 13 hodin.

Turistů je na Jadranu málo, hotely mají zavřeno

Zahraniční

Již od 18. srpna do Chorvatska jezdí linkové autobusy. Dopravce nabízí dva spoje denně. Ranní autobus jezdí z pražského nádraží a staví ve Vídni, v Lublani a v Chorvatsku potom v Opatiji a Rijece.

Foto: Novinky

Vlak do Chorvatska

Dále je tu noční spoj, který na cestě z Berlína ve 21:20 staví v Praze. Pokračuje se zastávkami ve Vídnie, Mariboru, Záhřebu a Rijece. Cena jízdenky začíná na 879 korunách.

„Cestu z Prahy do Rijeky zvládnou autobusy za 12 hodin,“ dodala mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám