Hlavní obsah

Rusko by mohlo evropským aerolinkám zakázat lety přes Sibiř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko by mohlo aerolinkám z Evropské unie omezit nebo zcela zakázat lety přes Sibiř. Opatření, které by bylo reakcí na evropské sankce vůči Rusku za jeho postup v ukrajinské krizi, by těmto aerolinkám zvýšilo náklady u letů do Asie. Napsal to v úterý ruský list Vedomosti.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Zákaz letů přes Sibiř by dopadl na velké evropské dopravce, jako je německá Lufthansa.

Článek

O omezení tranzitních letů přes ruské území teď jednají tamní ministerstva dopravy a zahraničí, uvedly Vedomosti.

List upozorňuje, že zákaz by neměl dopady pouze na evropské letecké společnosti, jako je například Lufthansa, British Airways či Air France, ale i na ruského vlajkového leteckého přepravce Aeroflot. Ten totiž od těchto aerolinek dostává za lety přes ruské území poplatky.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Členské státy Evropské unie minulý týden schválily nové hospodářské sankce proti Rusku. Na seznamu sankcionovaných firem se tak ocitl mimo jiné ruský nízkonákladový letecký přepravce Dobroljot, který je divizí Aeroflotu a obsluhoval anektovaný Krym.

Dobroljot o víkendu oznámil, že v důsledku sankcí pozastaví provoz. Tvrdí, že někteří jeho evropští partneři odmítají plnit smluvní závazky, týká se to prý například smluv o technické údržbě a pojištění a pronájmu letadel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám