Hlavní obsah

Problémové aerolinky SkyEurope hlásí obrat, mají investora

Novinky, toh
Bratislava
Aktualizováno

Slovenské aerolinky SkyErope získaly pomoc. Společnost získala investora, rakouská investorská skupina Focus Equite investuje do aerolinek až 16,5 miliónu eur. SkyEurope to oznámily v pátek. Peníze firmě již delší dobu chyběly, aerolinky totiž měly dluhy, kvůli kterým jim bylo například zabaveno letadlo na pařížském letišti.

Foto: Miroslav Földeši , ČTK

Článek

Současná investice má však podmínky. SkyEurope musí dokončit svoji restrukturalizaci, tu aerolinky začaly již před časem, když slovenský soud povolil bankrotovou ochranu před věřiteli.

"SkyEurope také podepsaly dohodu o krátkodobé půjče ve výši pět miliónů eur se společností Chain Box Technology, které je registrována v Anglii a Walesu. Tento překlenovací úvěr se použije na doplnění interního cash-flow pro potřeby pracovního kapitálu,“ uvedl mluvčí firmy Tomáš Kika.

Aerolinky zároveň v pátek oznámily, že jim byla prodloužena licence, díky čemuž mají sestavený letový řád na letošní zimu. SkyEurope budou létat do 24 destinací v 17 zemích.

Před pár dny měla společnost také problém s letadly, podle platného letového řádu má firma využívat deset strojů. Donedávna jich měla ale jen osm, z toho jedno bylo a nadále je blokováno na pařížském letišti Orly kvůli dluhu. Firma si však sehnala náhradní stroje a její flotila v současnosti čítá deset potřebných letounů. Jedná se o čtyři Boeingy 737-700, čtyři Boeingy 737-300 a dva Boeingy 737-500. 

Reklama

Související témata:

Související články

Zadlužená SkyEurope zoufale shání letadla

Slovenská nízkonákladová letecká společnost SkyEurope, která je v režimu soudní ochrany před věřiteli, se zoufale snaží doplnit flotilu o další letadla....

Výběr článků

Načítám