Hlavní obsah

Návrh na insolvenci herce Polívky soud zamítl

– Praha • Aktualizováno
Právo, har

Krajský soud v Praze v pátek zamítl návrh na vyhlášení úpadku herce Boleslava Polívky. Podala jej loni v listopadu původní insolvenční správkyně bývalé Farmy Bolka Polívky Petra Hýsková, podle které měl herec dluhy, jež nebyl schopen splácet. Konkrétně měl dlužit farmě více než 4,1 miliónu korun. Podle soudkyně Hany Buršíkové byly ale zmíněné pohledávky sporné.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boleslav Polívka

Článek

„A pro takové sporné pohledávky není fér zahajovat insolvenční řízení,“ uvedla po vyhlášení usnesení Buršíková. Zároveň vyjádřila přesvědčení, že si herec se svými dluhy poradí. „Pan Polívka se z toho dostane. Vidíme, že natáčí, toho se to zřejmě tolik nedotklo a možná mu to udělalo reklamu ještě větší než co jiného,“ řekla soudkyně.

„Návrh, jak konstatoval soud v odůvodnění, neměl opodstatnění,“ doplnil Polívkův právní zástupce Miroslav Bartoň. „Situace u pana Boleslava Polívky je majetkově stabilizovaná, není v úpadku a nehrozí, že by své závazky svým věřitelům nebyl schopen splácet,“ dodal.

Seidl Polívkovi pomáhá opakovaně

Od loňského listopadu, kdy byl návrh podán, navíc Hýskovou na pozici insolvenčního správce vystřídal David Gregor, který nedávno zmíněné pohledávky postoupil na společnost Le Cygne electronic service podnikatele a Polívkova přítele Alexandra Seidla. Z firmy na páteční jednání nikdo nedorazil, což Buršíková v úvodu označila za pikantní.

Usnesení zatím není pravomocné, nelze ale zřejmě očekávat, že by se Seidlova firma odvolala. Seidl totiž herci s dluhy pomáhá opakovaně. Byla to další jím vlastněná firma, Severočeská správa nemovitostí, která mimo jiné v únoru koupila za 11,5 miliónu objekt Polívkovy farmy v Olšanech na Vyškovsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Polívkovu farmu koupil hercův přítel Seidl

Bývalá Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku má nového majitele. Stala se jím společnost, jejímž většinovým majitelem je přítel populárního herce...

Výběr článků

Načítám