Hlavní obsah

Moneta Money Bank dosáhla zisku 3,9 miliardy

Novinky, bož
Aktualizováno

Moneta Money Bank dosáhla v loňském roce konsolidovaného čistého zisku ve výši 3,9 miliardy korun, což je o 3,2 procenta méně než před rokem. Management plánuje navrhnout akcionářům výplatu dividendy v hrubé výši 8 korun na akcii. Banka to ve středu uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Moneta Money Bank

Logo Moneta Money Bank

Článek

Objem nových hypotečních úvěrů meziročně vzrostl o 148,7 procenta při dosažení tržního podílu na nových objemech 4,3 procenta a meziročního růstu čisté bilance o 30,6 procenta. „Meziročně výrazně narostly objemy nových úvěrů pro malé a střední firmy o 154,8 procenta a čistá úvěrová bilance se zvýšila o 60,3 procenta,” dodala Moneta.

Banka dosáhla provozních výnosů ve výši 10,3 miliardy korun. Provozní náklady činily necelé 4,95 miliardy. „Přísným řízením nákladů jsme docílili meziročního snížení provozních nákladů o 0,7 %. Tato úroveň nákladů je stabilní a udržitelná,” doplnil šéf Monety Tomáš Spurný.

„Jsem rád, že mohu informovat o splnění našich závazků daných akcionářům, co se týká růstu a ziskovosti. Celkově jsme dosáhli čistého zisku ve výši 3,9 miliardy korun

a plánujeme navrhnout solidní dividendu v hrubé výši 8 korun na akcii,” dodal k výsledkům dodal Spurný.

Akcie Monety na pražské burze končily úterní obchodování na 82,60 koruny za akcii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám