Hlavní obsah

Brňané rozhodují. Konec mokrých slepic či více pítek

Právo, Miroslav Homola

Už jen pár dnů zbývá ke startu hlasování o osudu projektů navrhovaných samotnými Brňany, které v případě podpory od radnice mohou zlepšit v menší či větší míře život ve městě.

Foto: Miroslav Homola

Návrhy jsou k vidění na náměstí Svobody.

Článek

S téměř třemi desítkami návrhů, včetně konkrétních autorů těchto nápadů, kterým je možné začít posílat hlasy od 1. listopadu, se mohou seznamovat obyvatelé už nyní na náměstí Svobody.

Dost často si lidé přejí vybudování dalších míst pro volnočasové aktivity, jako je například cyklopark ve čtvrti Vinohrady v ceně tří milionů, o zbudování kluzišť rovněž v této horní hranici předpokládané ceny díla mají zájem navrhovatelé ve čtvrtích Komín či Medlánky.

„Bez přestupu ke hrobu”

Mnohem prozaičtější přání má naopak navrhovatel, který svůj projekt také za necelé tři miliony nazval „Bez přestupu ke hrobu či na pohřeb“. Jeho cíl je jasný. Rád by se dostal přímou linkou na ústřední hřbitov.

Také další docela obyčejné přání se dá podle autora nápadu pořídit už za necelý půlmilion. Návrh nazval Konec mokrých slepic u Antrophosu. Nejde přitom o nic jiného než o vybudování dostatečně kryté přestupní zastávky MHD v Pisárkách. K velkým snům patří třeba i houpačka a kolotoč pro vozíčkáře, krytá sportovní hala v Řečkovicích.

Hlasovat je možné od 1. do 29. listopadu a podrobně se lze s nápady a návrhy seznámit na stránkách damenavas.brno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám