Hlavní obsah

Válková musí zarazit podvodné konkursy. Jde o miliardy, apeloval Mládek

Právo, gin

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (nestr. za ANO) musí ve spolupráci s šéfy okresních soudů zarazit podvodné insolvence a konkursy na ve skutečnosti zdravé firmy. Jde o miliardy, prohlásil ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) v nedělních Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Mládek

Článek

„V pátek jsme jednali s ministryní spravedlnosti Válkovou, jak to udělat, aby insolvenční zákon fungoval korektně a nesloužil k okrádání některých podnikatelů. Jde až o miliardy. Hlásí se stovky podnikatelů, že jsou obětí komplotu, ale báli se o tom mluvit,“ zdůraznil Mládek.

Kdy budou realizovány konkrétní kroky a jaké, zatím ale Mládek ještě neví.

„Je to na ministryni Válkové, protože je to velmi komplexní. Nelze ovšem čekat jen na změnu zákona. Předsedové okresních soudů musí tlačit na soudce, aby rozhodovali podle zákona. Jen se to obtížně prosazuje,“ konstatoval Mládek.

Zdůraznil, že nelze čekat jen na legislativní změny v insolvenčním řízení. Následky za podvodný konkurs by měl podle něho nést insolvenční správce a soudce.

Za loňský rok bylo vyhlášeno 37 600 tisíc insolvenčních řízení, nejvíce z toho na krajských soudech v Brně (6 600), v Ostravě (5320) a Ústí nad Labem (4380).

Reklama

Související témata:

Související články

Dukovany potřebují nový blok, řekl Mládek

Jeden z plánovaných nových jaderných bloků by mohl vzniknout v jaderné elektrárně Dukovany. Po středeční návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na...

Výběr článků

Načítám