Hlavní obsah

V Plzni někdo odložil do babyboxu holčičku

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V babyboxu v poliklinice na Denisově nábřeží v Plzni kolem páté hodiny ráno našli zdravotníci několik hodin starou zdravou holčičku. Dostala jméno Martina a stala se 109. dítětem odloženým do speciálních schránek v Česku, potvrdil předseda občanského sdružení Babybox pro odložené děti - Statim Ludvík Hess.

Foto: Archiv, Právo

Babybox. Ilustrační foto

Článek

Holčička byla zabalená v ručníku a prostěradle, s pupečníkem podvázaným hadříkem, se zbytky mázku a plodové vody. „Pojmenoval jsem ji Martinka na počest patronky stavby druhého křídla azylového domu na Hájku,“ uvedl Hess.

Martina je 109. dítětem, kterému babybox pomohl vstoupit do nového života a devátým letošním. V plzeňském babyboxu na Denisově nábřeží našli zdravotníci odložené dítě i relativně nedávno, bylo to v květnu, také tehdy šlo o holčičku. Dostala jméno Ilona.

V republice je 63 těchto schránek, kam mohou lidé anonymně odložit své zpravidla novorozené dítě. První babybox byl otevřen v roce 2005 v sídle soukromé kliniky GynCentrum v pražském Hloubětíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám