Hlavní obsah

Psychicky nemocný lékař Havránek v rakovnické nemocnici skončil

Právo, Radek Plavecký

Psychicky nemocný lékař a primář dětského oddělení nemocnice v Rakovníku Jiří Havránek tam definitivně skončil. Ještě minulý týden se s ním pokoušelo vedení rakovnické nemocnice domluvit na výpovědi, ale Havránek ji napoprvé nepřijal a odešel na nemocenskou, takže mu ani ředitel nemocnice nemohl výpověď dát.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Nakonec se přece jen vedení rakovnické nemocnice na výpovědi s Havránkem dohodlo, jak plyne z úterní reakce na dotaz Práva.

Měl týrat děti v Klatovské nemocnici

„Doktor Havránek přistoupil na ukončení pracovního poměru dohodou. K rozvázání pracovního poměru po oboustranné dohodě došlo ke dni 25. září 2014. Pan doktor Havránek už není zaměstnancem naší nemocnice a uvolněné místo primáře dětského oddělení bude obsazeno novým lékařem,“ informovala Petra Škeříková, mluvčí společnosti Privamed Healthia, která provozuje Masarykovu nemocnici v Rakovníku.

Havránek čelí podezření, že během svého působení v Klatovské nemocnici týral dětské pacienty.

Policie ale případ odložila a celou záležitost ještě ověřuje státní zastupitelství. [celá zpráva]

Problém je v tom, že Havránek nejspíš zatajil své zdravotní potíže a nepřiznal, že trpí maniodepresí, která je podle odborníků neslučitelná s výkonem lékařského povolání.

Reklama

Související témata:

Související články

Nepříčetný primář mučil dětské pacienty

Představte si, že svěříte nemocné dítě lékaři a on vám ho s klidem vrátí polomrtvé s tím, že se mu zákrok nepovedl. Tohle není žádný scénář filmového dramatu,...

Výběr článků

Načítám