Hlavní obsah

Prahu neřídím, to má dělat primátorka, ohradila se Kleslová

– Praha
Novinky, zpe

Šéfka pražské organizace ANO a starostka Prahy 10 Radmila Kleslová se v pondělí ohradila proti tvrzení, že je zákulisní postavou pražského magistrátu. Za šedou eminenci magistrátu ji minulý týden označil náměstek Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ). V tiskovém prohlášení uvedla, že je zodpovědná za uskutečňování programu hnutí ANO v metropoli a nejvíce času věnuje práci pro Prahu 10.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéfka pražské organizace ANO Radmila Kleslová

Článek

„Jako předsedkyně pražské organizace ANO se samozřejmě vyjadřuji k problémům Prahy a jsem zodpovědná za dodržování a realizování programu ANO v Praze,“ uvedla. Vzhledem k tomu, že je současně starostkou Prahy 10, věnuje se prý především práci pro tuto městskou část. Jakoukoliv odpovědnost za to, co se na magistrátu děje, odmítá.

Podle Stropnického Kleslová zasahuje i do jednání rady pokyny uděluje prostřednictvím Michala Haška (ANO). „Myslím, že personální spory třeba o účast zástupců ANO v jednotlivých pražských firmách přicházejí od ní (Kleslové). Paní primátorka na to má podle mě malý vliv,” řekl.

Náměstek také dlouhodobě mluví o propojení pražské ANO a ČSSD. V rozhovoru pro Novinky řekl, že ČSSD a Kleslová jsou dokonce jedno a to samé. „To je jedna skupina, která má zároveň podstatnou určitou část klubu ANO,“ upozornil. [celá zpráva]

Patová situace

Bouřlivá situace na pražském magistrátě trvá už několik týdnů. Spory se rozhořely poté, co radní odňali z gesce Stropnického přípravu pražských stavebních předpisů. Minulý týden přišel z iniciativy ČSSD o další pravomoci - o Institut plánování a rozvoje (IPR), který zodpovídá za plánování výstavby ve městě.

Trojkoalice nyní požaduje navrácení kompetencí do gesce Stropnického, ČSSD a ANO chtějí odchod náměstka z funkce. Patovou situaci by mělo tento týden řešit zastupitelstvo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám