Hlavní obsah

Praha začala řešit, zda by šlo dočasně nahradit Libeňský most

– Praha

Pokud by došlo k bourání či zásadnější opravě Libeňského mostu, má Technická správa komunikací (TSK) vypracovat plán, zda by bylo možné vybudovat v oblasti provizorní přemostění. Praha momentálně řeší, co udělat s mostem, který je v neutěšeném stavu a dokonce musel být dočasně uzavřen. Materiál v pondělí schválili radní, kteří minulý týden podpořili zbourání mostu.

Foto: TSK, Novinky

Libeňský most byl podepřen, aby se zamezilo riziku havárie.

Článek

V případě uzavření Libeňského mostu je v tuto chvíli jasné pouze to, že přes Vltavu bude vést konstrukce pro inženýrské sítě. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) minulý týden řekl, že od mostu po proudu řeky nelze provizorium stavět. Důvod tkví v šířce Vltavy a téměř kilometrové délce soumostí Libeňského mostu. Město by navíc zasahovalo do soukromých pozemků.

Po TSK tak nyní budou chtít magistrátní úředníci, aby vypracovala dokument týkající se možnosti umístění a technického řešení provizorního mostu. Jak bude dlouhý a jak bude vypadat, není jasné, vyplynout by to mělo z materiálu TSK. Vypracování zadají úředníci do 10. května.

Libeňský most z ptačí perspektivyVideo: Novinky

Zastupitelé se kvůli mostu přeli minulý týden na jednání zastupitelstva. Nemohli se shodnout na tom, na které místo programu materiál o mostu zařadí. Rozhádaná koalice v pondělí zahájila dohodovací řízení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Libeňský most nakonec bourá pražskou koalici

Pražští zastupitelé hnutí ANO ve čtvrtek jednali o vypovězení koaliční smlouvy s ČSSD a Trojkoalicí. Důvodem je neschválení programu zastupitelstva, z něhož...

Výběr článků

Načítám