Hlavní obsah

Poslanec Šťastný: Chtějí mě vyloučit z ODS

Právo, Novinky, Jan Martínek, Lucie Fialová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Regionální rada pražské ODS, kterou na sobotní večer mimořádně svolal primátor Bohuslav Svoboda, podle informací Práva v souvislosti s odchodem ODS do opozice v Praze jednala také o poslanci Borisi Šťastném. Poslankyně Lenka Kohoutová měla navrhnout Šťastného vyloučení ze strany. ODS to ústy svého mluvčího popřela.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný

Článek

"Regionální rada ODS o návrhu na vyloučení Borise Šťastného nehlasovala. Návrh na jeho odvolání Lenka Kohoutová ani nikdo jiný nepodal," prohlásil mluvčí ODS Jiří Sochor.

O tom, že taková výzva na radě padla, ale informoval sám Šťastný, který jednání předčasně opustil. Návrh měl být reakcí na to, že poslanec přednesl usnesení Prahy 10, ve kterém vyzval Bohuslava Svobodu a předsedu strany Petra Nečase k rezignaci. Šťastný rovněž žádá, aby ODS stáhla všechny své lidi z dozorčích rad podniků města Prahy.

„Kohoutová navrhla mé vyloučení údajně proto, že mám názory neslučitelné s ODS a příliš komunikuji s novináři,“ uvedl Šťastný. Z jednání rady poslanec předčasně odjel.

Následně prohlásil: "Je logické, že můj postoj, aby pražští zastupitelé za ODS z opozičních lavic nekolaborovali s TOP09 a opustili všechny funkce včetně orgánů městských společností, vyvolal řadu vášní. Takhle se ale do tvrdé opozice jít nedá. Nejde být v opozici a mít nějaké výhody mimo kontrolních funkcí. Takhle si nás topka rozebere na kousíčky."

Svoboda: vylučování nehrozí

Bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda po jednání rady novinářům řekl, že žádné vylučování členů strany nehrozí.

„Musím říci, že k svým názorům nezískal žádný podpůrný hlas, je to ojedinělý a extrémní názor, který se nezakládá na faktech, možná je podložen nějakými osobními animozitami,“ reagoval na Šťastného Svoboda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám