Hlavní obsah

Po chladném a vlhkém víkendu přijde oteplení, houbaři budou mít žně

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtek bude nejteplejším dnem tohoto týdne, ačkoliv již v průběhu dne bude přes naše území přecházet studená fronta od západu, která přinese ochlazení i srážky. Závěr týdne bude proto ve znamení zvětšené oblačnosti a přeháněk. O víkendu se tak budou odpolední teploty pohybovat pouze kolem 20 stupňů Celsia. Postupné oteplování přinese až další týden.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ve čtvrtek se na naše území dostane před studenou frontou teplý vzduch. Díky němu se mohou odpolední maxima na jihovýchodě území vyšplhat až ke 30 stupňům Celsia, uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V pátek již bude převládat oblačno až zataženo s přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 stupňů, odpoledne se však rtuť teploměru dostane pouze na 19 až 23 stupňů.

"V sobotu bude převládat oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami," doplnila Honsová. Odpolední teploty se dostanou na 18 až 22 stupňů, ranní poklesnou po oba víkendové dny na 13 až devět stupňů.

V neděli by se přeháňky měly objevovat jen ojediněle. Bude převládat polojasno, přičemž přechodně může být oblačnosti více. Odpolední maxima vyšplhají na 17 až 21 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Jak Honsová upozornila, počasí svědčí i růstu hub. Lidé, kteří vyrazí o víkendu do lesa, by se tak neměli vracet s prázdnou.

Od pondělí začne počasí v České republice ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu, která přinese postupné oteplení. Zatímco pondělní ráno bude velmi chladné s teplotami mezi osmi a čtyřmi stupni Celsia, odpolední teploty se dostanou na 20 až 25 stupňů. Ještě tepleji by mělo být v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám