Hlavní obsah

Odposlechy v kauze Nagyová pustil do médií obhájce, zní ze státního zastupitelství

Právo, har

Státní zastupitelství má důkaz o tom, že za nedávným únikem odposlechů v kauze Jany Nečasové, dříve Nagyové, a spol. do médií stál některý z obhájců. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekl náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas s manželkou Janou.

Článek

O jaký důkaz by mělo jít ani který z obhájců měl informace poskytnout novinářům, Komár neprozradil. Podle státního zástupce došlo ke zveřejnění odposlechů poté, co stíhaní a jejich advokáti dostali usnesení z 6. května.

„Máme k dispozici jednoznačný důkaz o tom, že někdo z obhájců, kterým toto usnesení bylo doručeno, ho předal konkrétnímu novináři, který posléze tu věc zveřejnil,“ prohlásil Komár.

„Nevím, jaký zájem můžou mít, těch zájmů může být vícero. Může to být dehonestace orgánů činných v trestním řízení, ke které koneckonců došlo, protože v mediálním světě jsme byli napadáni,“ odpověděl na otázku, co tím dotyčný advokát mohl sledovat.

Státní zastupitelství je podle něho rovněž připraveno spolupracovat s policií, která by únik odposlechů řešila. Trestní oznámení kvůli tomu podal minulý týden senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Zveřejňováním odposlechů se zabývá rovněž Úřad pro ochranu osobních údajů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám