Hlavní obsah

O víkendu se ochladí a dočkáme se i sněžení

Novinky, jas

V následujících dnech očekávají meteorologové ochlazení, které by mohlo přinést sněžení i do nižších poloh. Půjde však o minimální úhrny. Závěr týdne nicméně bude ve znamení velké oblačnosti, mlh, slabého deště a teplot mezi dvěma a šesti stupni Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu by mělo i slabě sněžit.

Článek

V pátek musíme počítat s velkou oblačností a občasným slabým deštěm a mlhami. Teploty se budou pohybovat od dvou do šesti stupňů.

Ochlazovat se začne v sobotu, kdy ranní minima klesnou k minus jednomu až minus pěti stupňům, což bude nahrávat tvorbě náledí. Přes den se bude střídat polojasná obloha s četnou oblačností, která přinese i slabé sněžení. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi minus dvěma a dvěma stupni.

V neděli bude znovu převládat oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Místy se sněžením, přičemž může napadnout do dvou centimetrů sněhu,“ uvedla Honsová. Ráno budou teploty klesat k minus dvěma až minus šesti stupňům, přes den se teploty dostanou k minus dvěma a dvěma stupňům.

Chladné severní až severovýchodní proudění bude pokračovat i v úvodu příštího týdne. Minimální teploty by se měly dostat k minus dvěma až minus sedmi stupňům, přes den se budou pohybovat mezi minus třemi a dvěma stupni.

Převládat by mělo oblačné počasí, přechodně může být i polojasno. Srážky opět mohou být sněhové.

Ochlazení by mohlo omezit šíření respiračních chorob, pro které jsou stávající teploty ideální, připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám