Hlavní obsah

Návrhy ČSSD zvýší schodek rozpočtu, zopakoval Fischer Paroubkovi

Novinky, Jaroslav Soukup
Praha
Aktualizováno

Premiér Jan Fischer ukončil v pátek jednání s předsedy parlamentních politických stran. Po závěrečném setkání se šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem premiér konstatoval, že sociální demokraté trvají na svých návrzích, u nichž se vláda obává, že zvýší deficit rozpočtu.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Jan Fischer přijal předsedu ČSSD Jiřího Paroubka.

Článek

Paroubek premiérovi podobně jako prezidentovi představil návrhy ČSSD, kterými chce strana mírnit dopady hospodářské krize. Zopakoval, že chce šetřit na výdajích státu.

Jsem přesvědčen, že ty návrhy ke zvýšení schodku povedou
premiér Jan Fischer o návrzích ČSSD

Paroubek tvrdí, že návrhy podporované ČSSD letos nijak nezvýší rozpočtový schodek, na čemž se však neshodne s pravicovými politiky ani s premiérem.

Foto: Petr Horník, Právo

"Jsem přesvědčen, že ty návrhy ke zvýšení schodku povedou," dodal Fischer s tím, že je ještě dostatečný prostor k jednání.

Diskusi s Fischerem označil Paroubek za konstruktivní.

Oba politici hovořili také o vládní strategii pro boj s krizí. Kabinet mimo jiné navrhuje vyšší daně, výrazné úspory ve výdajích a přísnější kontrolu státních zakázek i hospodaření státních institucí. Chce tím dosáhnout snížení deficitu veřejných rozpočtů pod tři procenta HDP, které EU stanoví jako jednu z podmínek pro přijetí eura, které Paroubek označil za jednu z priorit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám