Hlavní obsah

Loňské SuperStar sledují vycházející hvězdy

Právo, Jaroslav Špulák
PRAHA

Hvězdy loňské série soutěže Česko hledá SuperStar věnují pozornost tomu, co se děje ve druhé řadě. Souběžně si užívají okamžiků slávy, odměny za úspěch u televizních diváků. V pondělí ovládly předávání cen Deska roku Allianz 2004.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Aneta Langerová, Sámer Issa a Šárka Vaňková kralovali kategorii Objev roku. Nejlépe se prodávalo album Langerové nazvané Spousta andělů. Vyšlo loni v září a do konce kalendářního roku si je koupilo 67 530 posluchačů. Issův počin Busted má doma v originální verzi 45 169 lidí, Vaňkové prvotinu Věřím náhodám pak 29 286 fanoušků. To všechno jsou oficiální čísla za loňský kalendářní rok. Uvědomíme-li si, že alba Issy a Vaňkové vyšla až v listopadu, lze na české poměry hovořit o senzaci.

Není divu, že nejprodávanější zpěvačkou byla opět Langerová a Vaňková skončila druhá. Obě si co do prodeje poradily s best of albem Lucie Bílé, kterého se loni prodalo 29 143 kusů. V kategorii zpěváků vyhrál Daniel Landa, jehož desky Neofolk se prodalo 46 622 kusů. Vyšla v listopadu, stejně jako album druhého Issy. Jaromír Nohavica, který skončil v anketě třetí, prodal loni svého Babylonu "pouze" 25 392 kusů.

O nástupu mladých soutěžních zpěváků do české pop music svědčí i výsledek kategorie Absolutní vítěz. Prvenství si odneslo všech deset finalistů za kompilační počin Česko hledá SuperStar Top 10. Od června, kdy vyšlo, si jej do konce roku zakoupilo neuvěřitelných 94 270 fanoušků.

Aneta: nováčci budou porovnáváni

Aneta Langerová získala v prosinci ocenění mezi Českými slavíky a v pondělí šla třikrát na pódium pro desku roku (jednou s ostatními finalisty). Na podobné akty si ale nechce zvykat: "Myslím si, že teď budu mít co dělat, abych se udržela v povědomí lidí. Bude to strašná práce, takže si vůbec nechci zvykat na to, že si budu chodit pravidelně pro ceny," řekla Právu.

Na sledování nové série zatím neměla mnoho času, ovšem prý si ho do budoucna udělá. "Přiznám se, že jsem ze všech čtyř odvysílaných dílů viděla jen pět až deset minut dohromady. Pořád jsme ve zkušebně s kapelou. Věřím ale, že tomu brzy propadnu. Od chvíle, kdy o něco půjde, se mě to bude dotýkat."

Finalisté letošní série to prý budou mít těžší. "Nevyhnou se srovnávání. Budou mít co dělat, aby prosadili sami sebe. Mají ale výhodu v tom, že vědí, do čeho jdou a co mohou čekat," zamyslela se Langerová.

Podivuje se také nad skutečností, že řada soutěžících přišla vyloženě kvůli úspěchu ve Hvězdné pěchotě. "Celkem mě to rozesmálo, ale zároveň mě to mrzí. Tahle soutěž by měla lidi dostávat nahoru, jít tam kvůli pěchotě mi přijde zbytečné. Je to nicméně show, a Hvězdná pěchota k ní patří."

Julian Hvězdnou pěchotu neuznává

Julian Záhorovský SuperStar sleduje nepravidelně a svého favorita zatím nenašel. Hvězdná pěchota ho moc nezajímá: "Abych pravdu řekl, nesouhlasil jsem s ní od samotného začátku," přiznal.

Výkony poroty ho zatím nepřekvapily. "Gábina Osvaldová a Ondřej Soukup jsou vyzkoušení. Pan Klezla dosud neřekl nic, s čím bych nesouhlasil, a od Michala Horáčka jsem očekával trochu víc vtipu. Nicméně ho považuji za důstojnou náhradu Ondřeje Hejmy."

Šárka Vaňková pořad sleduje, dosud jí unikl jen jeden díl. "Favorita zatím nemám. Vím o tom, že mezi 135 postupujících se dostali lidi, které znám a kteří skvěle zpívají. V televizi se ale zatím neobjevili. Jistý je můj favorit pro Hvězdnou pěchotu. Je to Štěpán Turek, který zpíval písničku o stávce dýdžejů."

Dolinek si chce soutěž užít z druhé strany

Stanislav Dolinek se na soutěž dívá, protože si ji chce zažít i jako divák. Tvrdí, že je to zajímavý pocit. "Mám už tip na generálku Hvězdné pěchoty. Mým favoritem je Vendulka. Vlastně se mi líbila minulou neděli i Naděžda, holka, co se styděla. Její hlas má strašně zajímavou barvu, pro mě je až brutálně krásný."

A výkony poroty? "Co jsem viděl, když se hádala s Davidem, řekl bych, že je strašně klidná. Já bych po něm hodil skleničku."

SuperStar 2 se rozjíždí. Dramata teprve přijdou. I loňští finalisté si své favority najdou. Jistě i přesto, že právě oni budou jejich výsadní pozici v českém showbyznysu ohrožovat nejvíce.

Reklama

Související články

Vítěz Desky roku: SuperStar Top 10

Absolutním vítězem ceny Deska roku 2004, kterou vyhlašuje Akademie populární hudby, bylo v pondělí slavnostně vyhlášeno společné album finalistů první série...

Výběr článků

Načítám