Hlavní obsah

Kleslová jako místopředsedkyně ANO končí

Praha
Aktualizováno

Radmila Kleslová skončila ve funkci místopředsedkyně ANO, předsednictvo její rezignaci na úterním jednání přijalo. Starostkou Prahy 10 Kleslová zůstává. Svoje rozhodnutí o rezignaci sdělila v úterý Právu s tím, že je proti ní vedena štvavá mediální kampaň a že nechce zatěžovat hnutí ANO.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová (ANO)

Článek

„Už nemám zdravotně na to, abych mohla čelit této štvavé mediální kampani. Chci už mít klid. Rozhodla jsem se rezignovat před zasedáním předsednictva, aby to nevyvolávalo dojem, že mě k tomu někdo z ANO nutil,“ řekla před jednáním Právu.

Kleslová rezignovala v souvislosti s nahrávkou, která se týká jejího údajného nátlaku na dozorčí radu ČEZ.

Podle Andreje Babiše je rezignace její soukromou záležitostí. „Paní Kleslová nevhodně komunikovala se členy dozorčí rady, ale nespáchala žádný přestupek,” uvedl Babiš.

Dodal, že na ni byla organizována „obrovská mediální štvanice”, na kterou reagovala rezignací. Nového místopředsedu bude hnutí volit na příštím sněmu.

Na nahrávce, kterou zveřejnil server Neovlivni.cz, přesvědčovala členy rady, aby se nezabývali spoluprací její advokátní kanceláře s polostátní energetickou firmou. Práce jí vynášela 100 tisíc korun měsíčně, po nátlaku se ale dohodla na ukončení smlouvy s ČEZ ke konci září. [celá zpráva]

Podle Kleslové údajnou kampaň rozpoutal Babišův exnáměstek na financích a člen dozorčí rady ČEZ Lukáš Wagenknecht, aby zdiskreditoval ji a hnutí ANO .

Kromě práce pro ČEZ je Kleslová předsedkyní dozorčí rady Pražské energetiky a také členkou představenstva Pražské teplárenské. Dříve spolupracovala se státní firmou Čepro i Českými drahami.

V návaznosti na to Babiš zmínil, že příští týden předloží na vládě návrh zákona o nominaci do dozorčích rad státních firem. „Je v něm navrhováno, že zastoupení v dozorčích radách státních firem by neměli vykonávat bývalí poslanci a senátoři nejméně čtyři roky po skončení jejich mandátu,“ vysvětlil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám