Hlavní obsah

Kalousek je agresivní a sám si o facky koleduje, řekl Zaorálek

Praha

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek se v pátek na tiskové konferenci vrátil k čtvrtečnímu incidentu, kdy ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) dostal ránu do hlavy od jednoho z účastníků demonstrace před jeho úřadem. Podle Zaorálka ministr provokuje incidenty svou agresivitou a destruktivní politikou. Pokud svou roli psychicky nezvládá, měl by z politiky odejít, míní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek

Článek

"My máme ministra financí, který se vyznačuje mimořádnou agresivitou, on sám fackuje na ulicích a působí na mě dojmem, že si o ty facky rád koleduje. On se chová ne jako člověk, který přichází k lidem, aby jim něco vysvětlil, aby svou politiku hájil, on tam opravdu přichází jako někdo, kdo provokuje a chce vyvolat incident," řekl Zaorálek.

Ministr financí Miroslav Kalousek dostal ránu do hlavyVideo: FTV Prima

Reagoval tak na čtvrteční událost, která se seběhla během protivládní demonstrace před ministerstvem financí. Kalousek pak vyšel ven, pronesl pár slov a sestoupil mezi protestující. Ti na něj pokřikovali, pískali a plivali. Když se pak Kalousek otočil k davu zády, aby se vrátil na úřad, dostal od jednoho z demonstrantů pohlavek do temena.

Zaorálek má ale na věc jiný pohled. Podle něj ke Kalouskovu politickému stylu patří agresivita. Opozici ve Sněmovně i nespokojenou veřejnost se prý snaží "převálcovat a překřičet". "On (Kalousek) je břemenem a destrukcí. Pokud to psychicky nezvládá, pokud má opravdu takový psychický stav, že se nedokáže s tím srovnat, není schopen věci řešit, tak by to měl přiznat a odejít," vzkázal ministrovi financí.

Kalousek absolvoval ostrou slovní přestřelku s lídry ČSSD ve Sněmovně i ve středu. Ve sporu o zodpovědnost za potíže s čerpáním evropských dotací prohlásil, že zástupci ČSSD v krajích "kradou, ani poledne nedrží". Zaorálek jeho slova označil za "naprosto neuvěřitelnou nestoudnost".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám