Hlavní obsah

Borůvková si nedá pokoj, zase zalhala

Jediná kandidátka na post místopředsedkyně ČSSD za ženy Alena Borůvková ve středu dokázala, že si se zatloukáním svých vlastních slov nedá pokoj. Všechno se točí kolem nahrávky části jejího telefonického rozhovoru s novinářem Práva, v níž prozradila, že ji na tuto funkci mezi jinými doporučila manželka předsedy strany Jiřího Paroubka, Petra. V rozhovoru se serverem iDnes, jemuž byl nečekaně přítomen předseda sekce PR a marketingu ČSSD Petr Dimun, opět zalhala, když tvrdila, že o nahrávce a o tom, co na ní říká, nic neví.

Foto: Eva Kořínková, ČTK

Kandidátka na místopředsedkyni ČSSD Alena Borůvková

Článek

Na otázku "Kde se vzala informace o tom, že vás do funkce místopředsedkyně doporučila Petra Paroubková?" odpověděla: "To bych tedy taky ráda věděla.“

Na další otázku: "Ale byla zveřejněna nahrávka, kde o tom mluvíte,“ odpověděla rádoby fikaně: "Nevím, co je to za nahrávku. Jednou je kratší, jindy delší... Podle toho, jak se to hodí.“

Poté, co se minulý týden ztrapnila, když audionahrávku okomentovala slovy: "Toto jsem v životě neřekla. Důrazně to popírám,“ se tak zapletla do další trapné lži, neboť audiozáznam jejích výroků byl zveřejněn od 19. dubna celkem třikrát, vždy ve stejném znění a vždy s týmž nezaměnitelným hlasem a dikcí Aleny Borůvkové. Na Novinkách dvakrát, byť s tím rozdílem, že před jedním záznamem byla zařazena asi desetivteřinová komerční reklama a před druhým nikoliv. Pak tentýž audiozáznam použila v rámci zpravodajství ještě TV Prima, opět v témže znění.

Místo, aby se poctivě vyrovnala s tím, co se nedá popřít, vrší Borůvková slovní triky, které mají za cíl zpochybnit integritu novinářů a zamlžit její prvotní výrok, že Paroubkova manželka nějakým způsobem doporučila její kandidaturu. Jedinou pozitivní změnou v jejím středečním vystoupení je, že už novinářům nevyhrožuje trestním oznámením.

Jinak aktivně pokračuje v kampani za své zvolení do vedení soc.dem. V doprovodu Petra Dimuna ve středu navštívila Poslaneckou sněmovnu a v plánu má lobbovat v krajských organizacích své strany s cílem získat jejich nominaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám