Hlavní obsah

Babiš si stěžuje na zdraví. Problémy přičítá smrtícímu pracovnímu tempu a stresu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér v demisi a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pondělí přiznal, že za zrušení cesty na bezpečnostní konferenci do Mnichova může mimo jiné souběh několika zdravotních problémů. Babiše trápí vysoký tlak, trpí migrénami a praskla mu žilka v oku. A zmiňuje i ohlasy, které se objevily v souvislosti s jeho evidencí u StB.

Foto: Facebook Andreje Babiše

Andrej Babiš

Článek

Babiš své zdůvodnění zdravotních obtíží popsal tradičně na Facebooku.

V příspěvku, ve kterém rekapituluje minulý týden, napsal, že místo kávy přešel kvůli námitkám pracovnic sekretariátu Úřadu vlády na čaj proti tlaku. „Uznávám, těch kafí jsem za jeden den vypil asi deset. Doteď mi pomáhala zvládat pracovní tempo. Lidi kolem mě tvrdí, že je smrtící. Já ale teda fakt nevím, jak funkci premiéra vykonávat jinak,” uvedl.

Akční důchodce, jemuž nikdo nepomůže

Premiér v neděli po večeři s prezidentem Milošem Zemanem zopakoval, že by i ve druhém pokusu o sestavení vlády upřednostnil vytvoření menšinového jednobarevného kabinetu ANO. Na Facebooku však své pracovní nasazení zdůvodňuje i tím, že je ANO na vládnutí samo.

„Nikdo nám nechce pomoct, takže vstávám v 5:00,” konstatoval. Dodal, že pracuje 18 hodin denně a o víkendu osm. „Prostě jsem takový akční důchodce,” napsal.

Babiš uvedl, že mu minulou neděli praskla žilka v oku, které měl plné krve. „Toho si samozřejmě všimli novináři a začali spekulovat, co mi je. Odpověď je jednoduchá: stres,” uvedl Babiš s tím, že kvůli zvýšenému tlaku navštívil nemocnici a dostal léky.

„Až tehdy jsem si uvědomil, že to fakt není sranda. Trochu jsem zvolnil, přešel jsem na dietu, už zase jím místo masa ryby a aerobně cvičím,” napsal.

Zaskočili za něj ministři

Právě souběh zdravotních okolností a rovněž zrušená účast bavorského premiéra Horsta Seehofera vedly k tomu, že Babiš vynechal plánovanou cestu do Mnichova.

„Let tam a zpátky by mi teď určitě nepomohl. Stejně nás tam letěli reprezentovat (ministryně obrany) Karla Šlechtová a (ministr zahraničí) Martin Stropnický,” uvedl Babiš.

Na velikonoční svátky si premiér v demisi naplánoval dovolenou.

Estébákům prý šlo o diety, kafe a chlebíčky

Babiš se ve svém příspěvku vrátil i ke kauze svého angažmá u StB, kdy slovenský ústavní soud potvrdil, že bude i nadále veden v jejích svazcích. [celá zpráva]

Obvinil v této souvislosti média, že slepě převzala tvrzení bývalého rozvědčíka Jána Sarkocyho, podle něhož byl Babiš vědomým spolupracovníkem StB. [celá zpráva]

„Kovaný estébák je pro ně najednou světlonoš pravdy. Stačí jim, že mluví proti Babišovi,” uvedl premiér v demisi, podle něhož si příslušníci tajné bezpečnosti „spoustu náborů vymysleli, aby mohli čerpat diety na chlebíčky, kafe a plnili plán”.  Babiš již avizoval, že se hodlá v této věci soudit, dokud neuspěje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám