Hlavní obsah

V Krkonoších nedoporučuje horská služba hřebenové túry

V Krkonoších hustě sněží, fouká silný nárazový vítr a kvůli mlze je na hřebenech viditelnost jen do 50 metrů. Proto horská služba nedoporučuje hřebenové túry. Informovalo o tom ústředí krkonošských záchranářů ve Špindlerově Mlýně.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Podle meteorologů by v hradeckém kraji mělo být zataženo se sněžením, na horách může připadnout až 15 centimetrů sněhu.

Článek

V nejvyšších partiích Krkonoš v pondělí ráno klesla rtuť teploměru na 10 stupňů Celsia pod bod mrazu, na hřebenech je mlha, sněží a fouká silný nárazový vítr. Na hřebenech připadlo v noci na pondělí zhruba pět centimetrů sněhu, celkem je na vrcholcích Krkonoš kolem 20 centimetrů.

Ve Špindlu mají 12 cm sněhu

Zhruba pět centimetrů sněhu připadlo také v krkonošských horských střediscích, například ve Špindlerově Mlýně leží celkem 12 centimetrů sněhu, v pondělí ráno tam naměřili 4,1 stupně Celsia pod bodem mrazu a sněžilo.

Podle meteorologů by v hradeckém kraji mělo být zataženo se sněžením, na horách může připadnout až 15 centimetrů sněhu. Ve vyšších polohách se mohou tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. V úterý a ve středu by mělo sněžit pouze ojediněle.

Reklama

Související témata:

Související články

Krkonošské sjezdovky vyzkoušeli první lyžaři

Nedočkavost panovala sobotní ráno před spuštěním prvního lyžařského vleku nadcházející zimní sezóny na krkonošských Horních Mísečkách. Povel „Tak jedem“...

Sníh komplikuje dopravu ve vyšších polohách

Dopravu ve vyšších polohách moravských krajů komplikuje v neděli dopoledne vrstva ujetého sněhu nebo zbytky sněhové kaše. Silnice vyšších tříd jsou ale...

Výběr článků

Načítám