Hlavní obsah

Sukně i pro pány. Britské aerolinky zavádějí genderově neutrální odívání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská letecká společnost Virgin Atlantic dá svým zaměstnancům větší volnost v odívání. Palubní posádka, ale i příslušníci pozemního personálu si budou moci vybrat, zda preferují kalhoty, nebo sukně, a to nezávisle na pohlaví. K dispozici pro ně také budou odznáčky s osloveními, která ve spojitosti se svou identitou užívají.

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci Virgin Atlantic si mohou vybrat, jaká uniforma jim nejvíce vyhovuje.

Článek

Britský dopravce nabídne zaměstnancům dvě verze uniforem, jejich autorkou je módní návrhářka Vivienne Westwood. K dispozici budou buď kalhoty se sakem, nebo sukně a sáčko, a to v červené či vínové barvě, informuje server Independent. Obě verze budou moci užívat všichni zaměstnanci nezávisle na tom, zda se identifikují jako muži, ženy, nebo osoby s nebinární genderovou identitou.

Aerolinka zaměstnancům rozdá také odznáčky s preferovanými zájmeny. Personál si tak bude moci vybrat, zda chce být oslovován v mužském, či ženském rodě.

„Aktualizovaná politika ohledně genderové identity je pro mě velmi důležitá. Jakožto nebinární osobě mi to umožňuje být v práci sám sebou a svobodně si vybrat, jakou uniformu budu nosit,“ míní Jaime Forsstroem, jeden z členů posádky.

Změny při rezervaci letenek

Zmiňované odznáčky budou k dispozici i pro cestující. Ti navíc při rezervaci letenek nebudou muset používat tituly Mr., Mrs. nebo Miss jako označení pro pány, paní a slečny, ale budou moci použít genderově neutrální Mx.

KVÍZ: Co víte o letadlech a letectví?

Cestování

„Ve Virgin Atlantic věříme, že svět může dobýt každý, nezávisle na tom, kým je. Proto je pro nás důležité umožnit lidem, aby mohli být v práci sami sebou,“ uvedl za vedení Juha Järvinen.

Anketa

Chtěli byste v letadle vídat více stevardů v sukni?
Určitě ano
3,9 %
Určitě ne
85,2 %
Je mi to jedno
10,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10993 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám