Hlavní obsah

Polévku a svěrací kazajku si objednávají turisté v lotyšské restauraci

Novinky, Lucie Poštolková

Většina lidí nemá nemocnici spojenou s chutným jídlem, zábavou nebo festivaly. To, se ale rozhodli změnit majitelé neobvyklé restaurace Hospitalis v hlavním městě Lotyšska, v Rize. Informoval o tom magazín Travel.spotcoolstuff.

Článek

V restauraci Hospitalis pravidelní zákazníci jí mezi kostlivci, nemocničními vozítky a obrazovkami, které přehrávají klipy z různých populárních lékařských filmů. Dvoupatrová budova je zařízená skoro celá ve stylu filmové Pohotovosti.

Pokud si myslíte, že je nezdvořilé jíst na operačním stole, můžete si odpočinout v zubařské ordinaci. Pochutnávat si na dobrém jídle můžete přímo v zubařském křesle. Bohužel tu ale není kulaté umyvadlo na propláchnutí úst. Otřelejší gurmáni mohou poobědvat i v gynekologické ordinaci.

Pokrmy v Hospitals zahrnují většinou kontinentální evropský sortiment a různé saláty. Nechybí ani zdravá strava. Při vstupu dostanete předkrm a aperitiv, který vyjde asi na 525 korun.

Bláznivé menu bez nároku na reklamaci

Hospitals nabízí také "bláznivé menu" s předkrmem jako plněná křepelčí játra připravená takovým způsobem, že připomínají něco, co by mohlo být operativně vyňato z nějaké osoby. Ale předtím, než si "bláznivé menu" objednáte, musíte podepsat formulář o tom, že po restauraci nebudete žádat odškodnění. Možná stojí za to se porozhlédnout, jestli opravdu někomu v restauraci něco nechybí.

Ačkoliv si objednáte "normální jídlo", připravte se na to, že budete jíst se skalpelem, injekčními stříkačkami nebo jinými operačními nástroji. Napít vám dají z kapačky či ze zkumavky. Pivo zásadně podávají v nádobce na moč.

Svěrací kazajka pro bláznivé jedlíky

Překvapivě se nejedná o první nemocnici tohoto druhu. Najdete ji i v Tajpeji a Singapuru. Všechny tři založili bývalí lékaři a všude vás budou obsluhovat zdravotní sestřičky.  Ale jen v lotyšské Hospitals se můžete nechat svázat do svěracích kazajek a krmit sestřičkami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám