Hlavní obsah

V Jordánsku vzniká unikátní Star Trek resort: Jaké to je bydlet ve vesmírné lodi?

Fanoušci kultovního seriálu Star Trek začnou brzy ve velkém skupovat letenky do Jordánska. Proč? Na březích Rudého moře tu totiž vyroste obrovský zábavní park, jehož součástí bude i Star Trek Centrum. Tvůrci resortu slibují multisenzuální zážitky z budoucnosti nebo simulaci vesmírného letu kosmickou lodí.

Foto: Rubicon Holding Group

Návrh resortu společnosti Rubicon Holding Group odkrývá velký zábavní park na břehu Rudého moře.

Článek

Když v roce 1966 poprvé na obrazovky vstoupil sci-fi seriál Star Trek, nikdo tenkrát netušil, jak obrovský úspěch bude mít. Zpočátku ho chtěli dokonce stáhnout po první sérii, ale jeho fanoušci si vyžádali další dvě. Fanoušci jsou tak odpradávna tím, co Star Trek odlišuje od jiných seriálů - tvoří obrovské komunity tzv. Trekkies a mají základny po celém světě.

V roce 2014 jim přibude další místo, kde budou moci obléct své přiléhavé oblečky. A průlet hvězdnou oblohou si už nebudou muset jen představovat – v jordánském přístavním městě Aqaba totiž vyroste Star Trek resort, který bude součástí velikého zábavního parku The Red Sea Astrarium.

Foto: ssoosay

Star Trek je kultovním seriálem, který jeho fanoušci neustálé udržují při životě pomocí svých výtvorů nebo převleků.

Star Trek centrum podle filmu z roku 2009

Na 744 621 m² tu najdete čtyři hotely, aquapark s mnoha bazény a epickými skluzavkami nebo nejrůznější moderní atrakce. Zábavní park má kromě Star Treku oslavovat také dědictví minulých civilizací, které v oblasti Jordánska zanechaly svoji stopu. Mohli bychom tu proto najít atrakce věnované Babyloňanům, Římanům i Britům.

Za největší lákadlo je ale dnes považováno právě Star Trek centrum. Široká fanouškovská základna je totiž sen všech investorů – ti doufají, že ročně přilákají minimálně 500 tisíc lidí – jedině tak bude resort ziskový. Celá megalomanská stavba, kterou má na svědomí společnost Rubicon Group Holding, bude stát 1,5 miliardy dolarů. Na Star Trek centru se bude podílet také CBS a Paramount Recreation. Společně vytvoří atrakce, které budou vycházet z filmu Star Trek z roku 2009.

Jordánský král ve Star Treku hrál

Zřejmě největším sponzorem celé akce je ale jordánský král Abdullah II. I on je totiž podobně jako třeba Bill Gates nebo Arnold Schwarzenegger fanda Star Treku. Jordánský král ale dokonce v kultovním Star Treku hrál, a to sice v epizodě Star Trek: Voyager z roku 1996.

Foto: wikimedia commons

Jordánský král Abdullah II přispěl na stavbu Star Trek resortu, protože je jeho velkým fandou.

Součástí celého komplexu budou samozřejmě nejrůznější show a představení, nákupní střediska a restaurace. Trekkies po celém světě doufají, že alespoň jedna z nich nabídne pokrmy ze slavného replikátoru,. To ovšem bude možné pouze s využitím obnovitelných zdrojů – celá stavba má být totiž „eko-friendly“ a má využívat pouze zelenou energii.

Čtěte dále:

Máte chvilku času? Pročtěte si i další články z rubriky:

Z dalších článků nabízíme povídání o nejrychlejší horské dráze planety, Dominikánské republice nebo exotickém lyžování. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Inzertní sdělení: Tipy na zájezdy za dobrodružstvím a zábavou

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky poznavacich zájezdů za zábavou:

Na Havaji otevírá nový Disney resort, který uchvátí vás i vaše děti. I všude kolem je ale spoustu zábavy – stačí se podívat na pláž nebo vylézt na sopku!

Centrum zábavy Orlando nemá ve světě obdoby – Disney World, Universal Studios, Mořský svět – to je pouze stručný výčet z mnoha tématických parků a jejich nesčetných atrakcí.

Architektonicky velmi odvážně řešený luxusní hotel s jedním z nejlepších aquaparků současnosti, divokým Wild Wadi! V těsné blízkosti najdete také hotel Barj Al Arab.

Autor: Viola Kratochvilová & ESO travel

Anketa

Při výběru dovolené dáváte přednost...
hotelu
49,5 %
samostatným bungalovům
14,9 %
malým penzionům
18 %
karavanům, stanům
11,1 %
jinému typu ubytování
6,5 %
Celkem hlasovalo 416 čtenářů.

Související články

Výběr článků

Načítám