Hlavní obsah

Thajsko v obrazech: Sledujte fotky ze země pláží, kde dávají nejdelší polibky

Ko Lanta, Ko Samui, Ko Kood… Kdo se v těch thajských ostrovech má vyznat, že? Úplně nejlepší by bylo se tam vydat přímo, ale alespoň si je ukážeme pěkně obrazem. A spolu s nimi i Pattayu, Phuket, hlavní město Bangkok a vůbec to nejlepší z této země. Mimochodem, víte, že v Thajsku existuje místo, kde si lidé dávají dlouhé polibky, dokonce nejdelší na světě?

Foto: Bigstock.com

Pobřeží ostrova Phi Phi snad ani nepotřebuje komentář.

Článek

Naši přehlídku začneme v Bangkoku. Ten má něco přes osm miliónů obyvatel a hlavně spoustu zlatých a barevných chrámů a pagod. Je to také velmi moderní město s mrakodrapy a významným podílem zeleně. V celé metropolitní oblasti Bangkoku a okolí, kde žije asi 14 miliónů lidí, mají okolo 700 km² parků a lesů.

Foto: Bigstock.com

Wat Phra Kaew neboli chrám Smaragdového Buddhy patří k těm nejvýznamnějším stavbám v celé zemi.

Foto: Bigstock.com

Když se šeří, tržiště v Bangkoku krásně hrají barvami.

Foto: Bigstock.com

Asi 70 km jihozápadně od Bangkoku najdete velké plovoucí trhy Damnoen Saduak. Obchod tu probíhá pěkně z loďky do loďky.

Od Bangkoku se vzdálíme a přesuneme se na Pattayu. Věděli jste, že tu dávají nejdelší polibky na světě? Děje se tak při pravidelné soutěži na den svatého Valentýna. Rekordmani tu k sobě mají přitisklé rty i přes 50 hodin!

Foto: Bigstock.com

Pattaya ukrývá okouzlující botanickou zahradu Nong Nooch.

Ostrovy. Thajsko jich má v Andamanském moři a Thajském zálivu stovky. Od těch malinkatých, které od začátku do konce projdete za pár minut, až po největší Phuket, který spolu s 32 přilehlými ostrůvky tvoří samostatnou provincii. Vyplatí se projet jich co nejvíc, prakticky na všech to vypadá jako v ráji – palmy, bílé pláže, obří zarostlé skály vystupující z moře.

Foto: Bigstock.com

Díky filmům slavný ostrov Phra Nang se nachází velmi blízko Phuketu.

Foto: Bigstock.com

Skalní útvar, loďky s dlouhou přídí – to je Thajsko!

Foto: Bigstock.com

Pláže ostrov Ko Hong v provincii Krabi. To je pohodička.

Foto: Bigstock.com

Pláž Railay na ostrově Phuket, je centrem zábavy, obzvlášť na přelomu roku.

Zastavme se i u národních parků. Jen v horách ve vnitrozemí jich Thajci mají šest desítek. Hodně oblíbené jsou i ty ostrovní, například Mu Ko Chang, Mu Ko Lanta nebo Mu Ko Samet. Podívejme se na fotky z parků.

Foto: Bigstock.com

Thajské národní parky jsou známé soustavami kaskádovitých vodopádů. Takhle to vypadá v Erawanu.

Foto: Bigstock.com

Národní park mají i na ostrově Ko Chang, odkud pochází tato fotka.

Foto: Bigstock.com

Maják na Ko Lanta je obklopený národním parkem.

Takže si to shrňme: Thajsko má pro každého něco, každý si v něm najde to své, ať už jde o národní parky ve vnitrozemí s pralesy a vodopády, svítící Bangkok, Pattayu, která nikdy nespí, nebo stovky ostrovů a ostrůvků rozesetých v okolních mořích. Zkrátka paráda. Nemáte také chuť se tam vydat?

Inzertní sdělení: Vydejte se s námi do Thajska!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky zájezdů do Thajska:

Utečte zimě do tepla na thajské pláže! Pattaya letos nabízí bohatý silvestrovský program v rámci zájezdů za výrazně snížené ceny.

Ubytujte se v okolí centra města nebo přímo na pláži a prožijte neopakovatelné silvestrovské radovánky v centru zábavy Thajska!

Oslavte začátek nového roku u moře. Máte na výběr pláže ostrova Phi Phi, zábavou vířící Pattayu, populární Phuket a řadu ostrovů se sluncem zalitými plážemi jako Ko Samui nebo Ko Lanta.

Na přelom a začátek roku chystají thajská letoviska speciální program, tak nepropásněte příležitost a pobavte se uprostřed zimy v teple pod palmami!

Čtěte dále: 

Přečtěte si o tropickém ostrovu Rodrigues, o tom, kam se vydat za velrybami nebo o tom, jak se slaví Silvestr v Thajsku. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Za čím byste do Thajska vyrazili vy?
Za plážemi a sluncem.
53,5 %
Za historií a památkami.
8,9 %
Za přírodou.
33,5 %
Za golfem.
0,9 %
Za potápěním.
3,2 %
Celkem hlasovalo 1618 čtenářů.

Ko Yao Yai

Spočítat všechny ostrovy, ostrůvky a útesy v Andamanském moři by nebylo vůbec lehké, z moře jich tu vyčnívá spousta. Některé z nich toho ale nabízejí více než jiné. Jako příklad takového přírodou i člověkem dobře vybaveného ostrova může posloužit Yao Yai.

Jde o 140 km2 velkou oblast s 13 tisíci obyvateli. Jmenuje se podle největšího ostrova v regionu, kde také žije většina zdejších obyvatel (asi 8 tisíc). Její severní konec je součástí populárního národního parku Phang Nga.

Yao Yai bývá navštěvován lidmi bydlícími na Phuketu, jde totiž o úplně jiný druh destinace. Zatímco Phuket je veliké pulsující centrum zábavy, Yao Yai se nachází v minimálně narušené přírodě uprostřed křišťálově čistého moře.

Více o Thajsku najdete také na cestovatelském webu Cestovinky.cz.

Související články

Výběr článků

Načítám