Hlavní obsah

Šest hvězdiček a vlastní komorník: Nakoukněte do pěti nejluxusnějších resortů na Maledivách

Sen. Pohádka. Ráj. To jsou nejčastější slova, která člověka napadnou, když vystoupí z hydroplánu a pantofle se mu zanoří do hebkého bílého písku. Oceán je tu prý nejmodřejší na planetě. A dovolenkové resorty zase ty nejluxusnější. Je libo terasu s výhledem na širý oceán, komorníka, privátní vířivku nebo snad večeři v podvodní restauraci? Na pohádkových Maledivách nic z toho není problém!

Foto: www.bigstockphoto.com

Kde končí bazén a kde začíná vodní hladina? Těžko říct…

Článek

Číňané jim říkali Kokosové ostrovy, námořníci pak Pohřebiště lodí – to kvůli mělkým lagunám, kde ztroskotaly desítky a desítky plavidel. Zatímco kdysi bylo ztroskotání pohromou, dnes by si ho člověk užil – pokud by tedy mohl využívat zázemí zdejších luxusních resortů.

Vybrali jsme pro vás pětku těch nejluxusnějších. A už dopředu varujeme – po přečtení tohoto článku budete mít chuť sbalit kufry a na několik měsíců zmizet na Maledivy.

Anantara – navštivte první podvodní vinný sklípek

Největší z vodních vil, ve kterých se tu může člověk ubytovat, má rozlohu 2730 metrů čtverečních (pro srovnání: to odpovídá rozloze zhruba 14 tenisových kurtů), ta „nejmenší“ má „pouhých“ 260 metrů čtverečních. Přidejte k tomu fakt, že každý bungalov má vlastní terasu s privátním bazénem, a vlastně není divu, že má resort Anantara Kihavah za názvem rovnou šest hvězdiček…

Foto: kihavah-maldives.anantara.com

Maledivy přejí romantice. Takhle vypadá v podání resortu Anantara.

Kromě podvodní restaurace (druhé svého druhu na Maledivách) tady mají i podvodní vinný sklípek. Jediný na planetě. Návštěva podvodní restaurace je opravdu luxusní záležitost – čtyřchodová večeře tu jednoho přijde na 370 dolarů, snídaně zahájená šampaňským na rovných 200.

Foto: kihavah-maldives.anantara.com

V resortu Anantara vznikla v pořadí už druhá podmořská restaurace na Maledivách.

Lily Beach – užijte si výhled na širý oceán

V jednoduchosti je krása. Tím se řídili tvůrci resortu Lily Beach, který leží v jižní části atolu Ari. Dřevěný interiér bungalovů není nijak přehnaně opulentní a právě tím je působivý. Majitelé ve spojitosti s jejich resortem píší o „cenově dostupném luxusu“.

Resort Lily Beach si zakládá na intimitě a soukromí. Ostatně právě proto jsou všechny vodní vily postavené tak, aby z nich byl perfektní výhled na širý oceán a nikam jinam. Ač tu sousedí jeden bungalov s druhým, jejich obyvatelé si na soukromé terasy navzájem nevidí. Koncept „Nevidět a nebýt viděn“ sem láká i mnohé celebrity.

Foto: ESO travel

Tři restaurace, tři bary a maximální porce luxusu. Vítejte v resortu Lily Beach.

Foto: ESO travel

Natáhněte se na lehátko a užijte si pohled na nejmodřejší mořskou hladinu na planetě.

Adaaran – prožijte dovolenou v srdci ráje

Ještě v 90. letech 20. století byl atol Adaaran nepolíbený turistickým ruchem. Pak ale investoři dostali zelenou a celkem 88 ostrůvků, které k atolu patří, zažívá v posledních letech velký boom. Jeho výsledkem je i pětihvězdičkový resort Adaaran, který tvoří pouhých 20 vil na ostrůvku Meedhupparu. K jednotlivým vilkám se člověk dostane po dlouhém mole z pláže nebo po vodě, záleží na vkusu.

Ideální místo pro strávení líbánek – s pohledem na nekonečný oceán se společná budoucnost plánuje skvěle!

Foto: adaaran.com

Komorník 24 hodin denně, prostorná terasa a na ní vířivka. Co víc si přát…

Conrad – na večeři pod vodu

Patří mezi stovku nejlepších hotelů planety. A mezi desítku nejlepších plážových resortů. Dvakrát byl zvolený nejlepší destinací pro dovolenou. Seznamte se, šestihvězdičkový (!) resort Conrad Maldives Rangali Island v jižní části atolu Ari.

Foto: conradhotels3.hilton.com

Západ slunce v resortu Conrad Maldives na ostrově Rangali je neuvěřitelná podívaná.

Právě tady vznikla první podvodní restaurace na planetě, která dodnes zůstává jedinou celoskleněnou podvodní restaurací světa. Podnik Ithaa, který v roce 2014 získal titul „nejkrásnější restaurace planety“, leží zhruba pět metrů pod hladinou a kromě 180stupňového panoramatického výhledu nabízí i vybrané pokrmy. Co byste řekli třeba na krabí carpacio, foie gras, křepelčí vajíčka nebo risotto se šafránem a šampaňským?

Foto: conradhotels3.hilton.com

Podmořská restaurace Ithaa leží zhruba 5 metrů pod hladinou.

Jen pozor na to, že rezervaci je potřeba udělat dlouho dopředu. Zájem o večeři v této perle Malediv je enormní.

Diamonds – prospěte se v postelích s nebesy

Rčení „spát jako na vodě“ dostává na Maledivách ve vodních bungalovech, jež jsou umístěné přímo nad hladinou, úplně nový význam. V resortu Diamonds na ostrůvku Athuruga jsou královské postele navíc vybavené i nebesy. A kdyby to bylo pořád málo, může se člověk skrze prosklené panely v podlaze zahledět do modré laguny, ve které bungalov stojí.

Foto: athurugabeach.diamondsresorts.com

Resort Diamonds sází na neformální atmosféru a bílý interiér.

V resortu Athuruga si zakládají na neformální atmosféře a také na bílé barvě interiérů, která je poznávacím znamením. Kromě toho má každá vila prostornou privátní terasu a dvě největší vodní vily na konci mola disponují i velkými designovými vířivkami. Tak řekněte, neláká vás vyrazit do pohádky?

Foto: athurugabeach.diamondsresorts.com

Po dlouhém mole dojdete až na konec, kde jsou dvě nejluxusnější vily v resortu Diamonds.

Inzertní sdělení: Na pohádkovou dovolenou na Maledivy!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky zájezdů na Maledivy:

Pět hvězdiček. Právě tolik jich má luxusní resort Vivanta Coral Reef, jenž leží v severní části atolu Malé. Ajurvédské lázně, masáže, sauna, vířivka, potápěčské centrum… Perfektní stravování all-inclusive. A především – pohádkové prostředí ostrůvku, na kterém je pouhých 30 plážových a 32 vodních vil. Takhle vypadá ráj!

Jeden z nejlepších plážových resortů planety. S první a jedinou celoskleněnou podvodní restaurací na planetě. Na Maledivách najdete jen minimum resortů, které nabídnou lepší služby než resort Conrad Maldives Rangali Island. Užijte si luxus, který je ohodnocený dokonce šesti hvězdičkami!

Čtěte dále: 

Přečtěte si také o unikátním letišti na moři, o top místech v Karibiku nebo o tajemných pyramidách v Mexiku. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Vydali byste se na dovolenou na Maledivy?
Ano, je to pohádka
70 %
Ano, i když to není vysněná destinace
8,5 %
Ne, je to pro snoby
6,3 %
Už jsem na Maledivách byl/byla
15,2 %
Celkem hlasovalo 270 čtenářů.

Co jste možná nevěděli o Maledivách…

  • Maledivy jsou nejen luxusním, ale i ekologickým rájem. Místní úzkostlivě dbají na čistotu, odpadky se odtud odvážejí do Indie a ve velkém se využívají alternativní zdroje energie.
  • Většina území Malediv leží jen metr nad hladinou moře. Hrozba globálního oteplování a zvyšování hladiny světového oceánu tak má pro zdejší obyvatele životní význam.
  • Maledivy tvoří celkem 26 atolů, jejich součástí je na 1200 ostrůvků. Velká část z nich je neobydlená.
  • Číňané Maledivám říkali Kokosové ostrovy, později se pro ně mezi námořníky vžilo označení Pohřebiště lodí.
  • Jako luxusní turistická destinace se Maledivy začaly profilovat v 70. letech, maximální boom pak přišel v 90. letech 20. století.
  • Hlavní město Malé na stejnojmenném atolu má přezdívku „maledivský Manhattan“ – když už nemůže růst do šířky, roste do výšky – vzniká tady velké množství vyšších budov.
Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám