Hlavní obsah

Pět slastných pláží, mezi nimiž pluje superloď na 99denní cestě kolem světa

Zapadá slunce, čas se zpomaluje, slastně usrkáváte lahodný doušek z pestrobarevně vychlazeného koktejlu a jemný šum modrých vln dolaďuje tu neuvěřitelnou atmosféru. Víme o pěti místech na naší planetě, kde se snadno odehrává následující úchvatný scénář. Všechny se dají navštívit během jedné 99denní plavby na zaoceánské superlodi.

Foto: bigstock.com

Exotické pláže s palmami a průzračným mořem - odhalíme vám ty nejkrásnější.

Článek

Zdá se takový popis až nereálně románově přitažený za vlasy? Návštěva těchto pěti pláží přesvědčí i ty největší skeptiky plážové pohody a klidu. Zvlášť když je lze všechny navštívit během jedné plavby na luxusní lodi Costa Luminosa.

Kailua Beach, USA, Oahu

Ani ne 30 minut od Honolulu se na ostrově Oahu nachází až oči přecházející zářivé tyrkysové vody nádherné pláže Kailua. Na rozdíl od aktivní surfařské „Mekky“ pláže Waikiki, je atmosféra na Kailua více uvolněnější neboli více v opravdovém „havajském“ duchu.

Foto: bigstock.com

Takhle to vypadá na nejkrásnější pláží ostrova Oahu.

Ale i tak je pláž oblíbeným místem a vhodnou lokalitou pro provozování různorodých vodních sportů. Nedaleko ležících několik malých zelenajících ostrovů například snadno vybízí k jejich prozkoumání a dobrodružné jízdě na kajaku.

TIP: Travnaté plochy a lavice u pláže se dají využít pro nezapomenutelné piknikové odpoledne. Mimochodem, takhle svého času zde kdysi dávno se svou rodinou jedl i současný americký prezident Barrack Obama.

Newport Beach, USA, Kalifornie

Jen dobrá hodina od centra LA vás v prosluněné Kalifornii dělí od příjemných chvil na newportských plážích (Newport Beach je samotný název tohoto přímořského města). Čeká vás zde ten stejný plážový luxus jako v „Městě andělů“, ale s tím benefitem oproti němu, že zde nebudete s ostatními lidmi namačkaní tak vedle sebe.

Foto: bigstock.com

Newportské pláže hostí kromě lidí i mnoho zajímavých ptačích návštěvníků.

TIP: Toužíte po opravdovém gurmánském zážitku? Zamiřte před východem slunce na místní rybí trh (poblíž mola – Dory Fleet Fish Market), kde seženete ty nejlepší kraby, humry, mušle či krevety v široko dalekém okolí.

Maya Beach, Ko Phi Phi

Tuto jen 200 metrovou pláž proslavil známý film „Pláž“ s mladým Leonardem Di Capriem. Ale od té doby stojí v hledáčku každého pro opalování smýšlejícího návštěvníka Thajska.

Foto: bigstock.com

Nejznámější jeskyně u pláže se jmenuje Viking.

A není se po pravdě ani čemu divit. Křišťálově čistá voda, bílý měkký písek a okolní skalní reliéfy fascinují už řadu let. Pláž Maya leží v chráněné zátoce exotického ostrova Ko Phi Phi, který najdete jižně od populárního turistického letoviska Phuket.

TIP: Baví vás kromě „chytání bronzu“ šnorchlování? O vodách na ostrově Ko Phi Phi se říká, že jsou pro to jako stvořené. Kromě toho za vřelé doporučení stojí i návštěva místních jeskyní s průvodcem.

Sunset Beach, Dubaj

Širší a klidnější pláž při pobřeží Perského zálivu v moderní arabské metropoli Dubaji zdaleka jen tak nenajdete. Navíc výhodná poloha pláže nabízí úžasně fotogenická panoramata i díky pestře architektonicky vybudované okolní mrakodrapové hradbě. Parádní místo pro focení.

Foto: bigstock.com

Takový pohled na Dubaj můžete vidět jen ze Sunset Beach.

TIP: Jak často můžete vidět tak kouzelné západy slunce u města s nejvyšším mrakodrapem na celé světě? Procházka je zde vskutku snovým zážitkem.

Manly Beach, Sydney

Hřejivý a na dotyk měkký písečný poklad najdete na severu australského města Sydney. O výjimečnosti této pláže s nádhernou stromovou promenádou vypovídá i to, že roku 1964 se zde konalo vůbec první mistrovství světa v surfování.

Foto: bigstock.com

Není největší v Sydney, ale rozhodně je nejpůvabnější.

TIP: Grilování na pláží je něco, co se rozhodně neodmítá. Vaše chuťové pohárky budou ještě dlouho potom žasnout nad obratností grilujících kouzelníků z Manly.

Inzertní sdělení: Vydejte se na ojedinělou plavbu vašeho života

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, pro vás tento zájezd vybrala z nabídky luxusních plaveb po celém světě.

Čtěte dále

Přečtěte si také o tom proč lidé opustili Machu Picchu, seznamte se s nejdelší pláží světa a podívejte se na nejkrásnější atoly planety. Přehled všech článků najdete na hlavní straně rubriky.

Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky Exotika a Amerika.

Autor: Pavel Jartym & Tomáš Cikán

Anketa

Láká vás plavba kolem celého světa?
Ano
86,8 %
Ne
13,2 %
Celkem hlasovalo 129 čtenářů.

Superloď na 99denní cestě po světě

Plavbu mezi Středomořím, Havají, Los Angeles a dalšími místy zmíněnými v článku vykonává bezmála třísetmetrová loď Costa Luminosa. Na její palubě (pro cestující má přístupných celkem 12 palub) najdemekasino, 4D kino, několik bazénů, lázně nebo simulátory golfu a formule 1.

Vyplouvá z italského přístavu Savona. Savona je jedno z měst ze severoitalskému regionu Ligursko. Dnešní moderní obchodní a turistické centrum známé i svým přístavem nabízí mimo jiné také savonskou Sixtinskou kapli. Jde se o jedinou další sixtinskou kapli po té v Římě, kterou nechal vystavět papež Sixtus IV. (pocházel ze Savony).

Mimochodem, kdyby vás zajímalo, kde lze najít ty nejkrásnější pláže dle organizace UNESCO, podívejte se na Cestovinky.cz.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám