Hlavní obsah

Pět ostrovů, ze kterých se vám zatočí hlava: Má krásnější pláže Borneo, nebo Bahamy?

Představa o dokonalé dovolené se u mnohých z nás zúží na malý tropický ostrov, obehnaný tyrkysovým mořem a lemovaný stínem palem. Ostrovy nás jednoduše fascinují. Pokud to máte stejně, pak vás jistojistě nadchne náš přehled pěti ostrovních krasavců, na kterých naleznete mnohem více než jen písčitou pláž a stín smaragdových palem.

Foto: bigstock.com

Jak si nejlépe užít slunečný den na exotické pláži? Vydejte se na nějakou a vyzkoušejte to.

Článek

Máme pro vás exkluzivní výběr pěti nádherných ostrovů z celého světa.

1. Borneo: Deštné pralesy jako v ráji

Borneo neboli Kalimantan je třetím největším ostrovem světa s úctyhodnou rozlohou 743 330 km². Úchvatný kus země provoněný čajovníky i kokosovými plantážemi i v dnešních dobách obývají sloni, nosorožci nebo orangutani. Ovšem Borneo není jen bohem i lidmi zapomenutý plácek. Liduprázdné pláže a pralesní chýše vytvářejí idylický obrázek tropického ráje.

Foto: bigstock.com

Slon indický bornejský, kahau nosatý, orangutan bornejský, 3000 druhů stromů… na Borneu je příroda hodně pestrá.

Čtěte také:

2. Rarotonga: Květy a sladkými plody ovoněný ráj potápěčů

Největší a nejhustěji osídlený z Cookových ostrovů – taková je Rarotonga. Vnímat ho musíte všemi smysly, především čichem. Jakmile se na ostrově nadechnete, ucítíte květy gardénií, plumerií a ibišku. Rarotonga nezapře vulkanický původ. Díky němu tu pozorujeme dokonalé kontrasty tyrkysového moře, jiskřivě bílých písků a smaragdové zeleně hustých pralesů.

Milovníci podmořských krajin na Rarotonze zajásají. Korálové útesy se zde totiž doslova hemží neškodnými menšími žraloky, přátelskými rejnoky, mořskými želvami a hejny pestrobarevných rybek neuvěřitelných tvarů a velikostí. Ráj doopravdy existuje a jeho jméno je Rarotonga!

Na nejkrásnější ostrovy světa během jedné cesty
Příští rok přes těchto pět ostrovů vede Cesta kolem světa soukromým letadlem 2017 – unikátní zájezd, při němž cestující v leteckém speciálu obletí zeměkouli a poznají 10 nádherných míst z celého světa. Dostanou se také k Velkému bariérovému útesu v Austrálii nebo do nejčistějšího města světa – Singapuru.
Foto: bigstock.com

Přes Rarotongu vede Cesta kolem světa soukromým letadlem 2017, která startuje i končí v Praze.

3. Bahamy: Na jiskřivé pláže

1492. Rok, který se vryl do našich mozků již na základní škole. Velký objev Kryštofa Kolumba a jeho posádky započal někde tady – na Bahamách. Možná si ještě vzpomenete na album skupiny Vangelis 1492: Conquest of Paradise, která nově objevený kus země přirovnává k pravému a nefalšovanému ráji. A my musíme plně souhlasit.

Kromě liduprázdných pláží, které pokrývá jemný písek té nejtřpytivější bílé barvy, se na Bahamách můžete těšit z 320 bezmračných a slunečných dnů v roce, vyhlášeného rumu a celé řady místních specialit z čerstvého ovoce a mořských plodů.

Foto: bigstock.com

320 slunečných dnů dělá z Baham absolutní plážový ráj.

Přečtěte si také o tom, jak se pluje po Karibiku nedaleko bahamských břehů:

4. Rapa Nui: Vulkanická krajina ukrývající Pražské Jezulátko

Malebný kus země vyčnívající z Tichého oceánu, který pravděpodobně znáte spíše pod názvem Velikonoční ostrov, naleznete ve východní části Polynésie. Ostrov protkaný starobylými sochami Moai, ale i místo, na kterém naleznete zmenšeninu Pražského Jezulátka, láká k návštěvě i objevování.

Starobylá civilizace a vulkanická krajina téměř beze stromů – to vše na vás čeká na Rapa Nui – místu, kde budete malovaná velikonoční vejce hledat marně. Ostrov si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobrého chilského vína, které patří k těm nejlepším.

Foto: bigstock.com

Tyhle sochy umí „chodit“. Jejich autoři je nechali přemístit na vzdálenosti přesahující i 15 km.

5. Melanésie: Neprostupná džungle a jeden z nejrozsáhlejších korálových útesů

Melanésie je přirovnávána k neprobádané a téměř neznámé krajině na samotném konci světa. Mnohé představy o ní jsou plné ďábelských obřadů, lidských kostí zapletených v drdolech kanackých žen i okultismu.

Realita je ovšem někde úplně jinde. Autonomní území Francie nabízí jeden z nejrozsáhlejších korálových útesů světa, úchvatný ostrov borovic Île des Pins i bohatou faunu a flóru na souši i pod vodou.

Foto: bigstock.com

Île des Pins.

Inzertní sdělení: Cesta kolem světa je s námi snadná!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vám zajistí cestu kolem světa a další zájezdy za exotikou.

Láká vás všeho nechat a odletět na Bahamy a jejich zlaté pláže? A pak nejezdit domů a vydat se k australskému Velkému bariérovému útesu? Na Cestě kolem světa soukromým letadlem 2017 můžete, navíc poznáte ta nejkrásnější místa Tichomoří včetně atolů Nové Kaledonie

Vydejte se s českým průvodcem na dva nádherné indonéské ostrovy. Přeneste se byť jen na chvilku do světa tajemných pagod. Plavba vahadlovou lodí a korálový ostrov Gilli Air ještě obohatí vaše zážitky.

zjistěte víc

Čtěte dále:

Autor: Vendula Vrablová & Tomáš Cikán

Anketa

Jeli byste na cestu kolem světa?
jasně!
89,2 %
ne, neláká mě to
6,1 %
ne, kdo by mi zaléval kytky?
2,5 %
ani nevím
2,2 %
Celkem hlasovalo 278 čtenářů.

Cesta kolem světa ještě nebyla jednodušší

Přestaňte si nešťastně ukazovat v atlasu světa na všechna místa, na která byste se rádi podívali. Poznejte ty absolutně nejhezčí během jedné cesty kolem světa, obleťte je letadlem a užijte si nejúžasnější výpravu svého života!

Je to jednoduché. Nasedněte s CK ESO travel do Boeingu 737-800, který je speciálně pro tyto cesty upraven pro 64 pasažérů místo klasických 189. Tím komfort teprve začíná. Místo tradičních sedaček se usadíte do pohodlného koženého křesla s možností změnou polohy až o 120°. V širokých uličkách se zase nebudete mačkat na ostatní cestující. Spát budete v komfortních hotelových pokojích.

O perfektní let se postarají špičkoví piloti, milé stewardky a šarmantní stewardi. Všichni členové posádky mluví vždy česky, takže se nemusíte bát jazykových bariér, dokonce ani když budete chválit oběd či lahodné drinky na palubě.

Během cesty nebudete nikdy nikde přestupovat, vždy poletíte svým letadlem. A co vás na cestě kolem světa čeká? Bahamy, Kolumbie, Chile, Velikonoční ostrov, Cookovy ostrovy, Nová Kaledonie, Austrálie, Malajsie, Singapur a Myanmar. Start i cíl cesty je v Praze.

Věřte, že to bude nejkrásnější (téměř) měsíc vašeho života. Více informací o cestě kolem světa získáte zde.

Související články

Výběr článků

Načítám