Hlavní obsah

Nejzajímavější pláže pro opalování nahoře bez

Že opalování nahoře bez je moderní, hlásá kdejaký článek na internetu. Jenže touha po bronzově opálených vnadách může v extrémních případech vést až do vězení. Na světě existují místa, kde vám sundání podprsenky na pláži vyslouží prodlouženou dovolenou v kriminálu, o kousek dál je ale nudismus přirozenou součástí plážové politiky. Víme, kam vyrazit!

Článek

Když se v 60. letech začalo rozmáhat hnutí hippies, znamenalo to celkovou změnu ve vnímání světa kolem i sebe sama. A právě lidské tělo jako takové začalo být oslavováno. Přirozenost, sepětí s přírodou a láska se staly hlavními hesly hippíků. Není divu, že právě v této době začíná vznikat nudismus a jeho radikálnější kolega naturismus, který k absenci plavek přidává ještě celkové souznění s přírodou.

Tak jak jej známe dnes, se ale nudismus vyprofiloval až v 80. letech v Evropě, především ve Francii a Španělsku. Tyto dvě země zůstávají i dnes Mekkou všech vyznavačů kompletního opálení, na rozdíl od socialistického Československa tady totiž nebyl nudismus trestný. Scény jako z Četníka ze Saint Tropez se v této době odehrávaly spíš u nás, oficiální nuda pláže tu začaly vznikat až v 90. letech.

Tady se nesvlékejte!
Stačí být nahoře bez a vysloužíte si řadu problémů. V těchto zemích to ani nezkoušejte, nepovoluje-li to přímo vyhláška pláže nebo hotelu:Mauricius, Indie, Thajsko, Malajsie, Maledivy, Japonsko, Spojené arabské emiráty, Turecko, Egypt, Indonésie, Portugalsko, Belgie, Itálie v okolí Říma, Jižní Amerika (hrozí obtěžující muži).

Celý svět ale od té doby ušel dlouhou cestu směrem k ještě většímu uvolnění, takže dnes patří právě Češky nebo třeba Maďarky k nejpočetnějším vyznavačkám opalování nahoře bez na chorvatských plážích. Pokud i vy preferujete slunění bez horního dílu, vyrazte do Francie, Španělska nebo Chorvatska. V Itálii si vždy dejte pozor a zjistěte si, jak má konkrétní oblast nastavená pravidla. V Řecku je zakázaný nudismus, ale tzv. „nahoře bez“ se tu toleruje.

V exotických destinacích si ale dejte pozor. Sluneční koupel bez plavek rozhodně nezkoušejte v žádné z arabských nebo islámských zemí a ani buddhisticky smýšlející národy z vás nebudou mít radost. Dokonce ani v USA, zemi, která staví svobodu jedince na první místo, nemůže žena beztrestně odložit svršky, neboť by mohla kazit morální vývoj mládeže.

Další slavné světové opalovací lokality - ať už s, nebo nahoře bez

Tento argument stojí také za přísnými pravidly, které návštěvníci nudistické pláže musí dodržovat. Je naprosto vyloučeno osahávat nebo zírat na další nudisty, nepřípustné je jakékoli chování s erotickým podtextem. Ještě přísnější opatření pak zavádí např. speciální resorty, které se pyšní přídomkem „pro dospělé“, a kde si po celou dobu pobytu vystačíte s ručníkem.

Takový najdete třeba v Mexiku v Cancúnu. Karibské moře omývá břehy bílé soukromé pláže, nudistický bar je plný naháčů a také nudiskotéka praská ve švech. Podobně atraktivní záležitostí je pak ostrov u břehů Francie jménem Ile du Levant. Tady nahotu přikazuje městská vyhláška – nudisté si totiž ostrov koupili, a tak tu platí jejich pravidla.

Pravým opakem pak jsou asijské nebo arabské země. V Malajsii hrozí za svléknutí horního dílu plavek vězení, v Thajsku je na některých ostrovech zakázáno zákonem. Dokonce i jinak benevolentní USA jsou v otázkách nahoty velmi prudérní – bez hrozby pokuty se smíte nazí, nebo bez vrchního dílu plavek opalovat jen na vyhrazených plážích nebo ve státech New York a Maine.

Inzertní sdělení: Vydejte se do nejznámějších plážových lokalit planety!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky zájezdů do nejznámějších plážových lokalit:

V brazilském Natalu svítí slunce více než 300 dní v roce. Užijte si ho v jednom z nejluxusněších resortů oblasti!

Krásná laguna, k ní ještě dva bazény, písečná pláž, all inclusive služby na nejvyšší úrovni. Vítejte na mexické Mayské riviéře!

Vydejte se v zimě za sluncem! Oblíbený hotel na karibském ostrově Sv. Martin. Písečná pláž přímo u hotelu.

Autor: Viola Kratochvílová & ESO travel

Anketa

Jak jste na tom s nudismem?
Nevadí mi, ale neprovozuji ho.
62,2 %
Sám/Sama jsem vyznavačem.
32,3 %
Odsuzuji ho, myslím, že na pláže nepatří.
3,4 %
Nevím, nemám na něj názor.
2,1 %
Celkem hlasovalo 865 čtenářů.

Nejlepší nuda pláže světa

Francie – pláž Cap d'Agde je asi nejznámější nudistickou pláží světa. Naháči tu smějí do barů i obchodů a je jich tu opravdu hodně. Jako první ve Francii začala opalování „nahoře bez“ propagovat Brigitte Bardot na Francouzské riviéře. Povedlo se jí to dokonale – jediná Korsika stále odolává a za sundání plavek vám tu hrozí pokuta.

Nizozemsko – nudistům země zaslíbená – bez plavek se tu můžete koupat skoro kdekoli.

Řecko – Paradise Beach na ostrově Telendos nabízí soukromí v útesech, podobně jako pláž Mirtiotissa na Korfu. Na pevninském Řecku se ale neodkládá ani horní díl plavek!

Nový Zéland – na největší nuda pláži na světě najde soukromí každý.

USA – pláž Gunnison neboli Sandy Hook Beach je největší nuda pláží USA, kde kromě nahých těl najdete i spoustu barů a atrakcí. Mimo nuda pláže se ale nesvlékejte!

Chorvatsko – těch oficiálních je asi 30, vesměs se ale nacházejí po celé délce pobřeží. Hlavní doménou Chorvatska jsou nudistické kempy, nejznámější z nich je Koversada.

Brazílie – pláž Praia do Pinho je známá brazilská nuda pláž, kde se nebudete nudit.

Bazénový nudismus

Věděli jste, že bez plavek můžete navštívit i některý z krytých bazénů? Existují speciální hodiny, vyhrazené pouze nudistům. Během nudistického plavání vás sem s plavkami prostě nepustí.

V arabských zemích ani pusu

Na dovolené v Dubaji si můžete zavařit i obyčejným polibkem na veřejnosti – pokud nejste manželé, je neobvyklé i držení za ruce. Ze zákona je zakázáno jakékoli obnažování, ale také třeba provozování příliš hlasité hudby na všech veřejných prostranstvích.

Čtěte dále:

O exotických plážích se můžete dočíst také tady:

Nedávno jsme psali také o slavných filmových lokalitách, o Mali, o tom, jak koupit soukromý ostrov nebo o největších stavbách planety. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám