Hlavní obsah

Nejdelší polibky dávají Thajci, nejromantičtější líbánky prožijete na Maledivách

Znáte někoho, kdo jel na svatební cestu do Severní Koreje? Ne? Patrně to asi nebude nejromantičtější místo na světě. Ale taková Havaj nebo jezero, u něhož trávili čas po sňatku Angelina Jolie a Brad Pitt, to je jiná káva. A ty nejdelší polibky si milenci dávají v thajském letovisku Pattaya.

Foto: ESO travel

Ani v hlavní sezoně se nemusíte na pláži mačkat…

Článek

Sestavili jsme soubor čtyř lokalit, které se skvěle hodí k tomu, abyste tam strávili líbánky nebo romantický týden s partnerem či partnerkou. Nechceme k ničemu nabádat, ale s milenkou to tam může být také fajn.

Thajsko: Místo, kde se lidé líbají nejdéle

Skoro pokaždé, když padne světový rekord v délce líbání, je to v thajském letovisku Pattaya. Každoročně se tu totiž na den svatého Valentýna koná jedna z největších světových soutěží tohoto druhu. Na vítězný pár vždy čekají atraktivní ceny, například dva prsteny s diamantem a 2500 eur.

Líbání v Guinnessově knize rekordů
V tuto chvíli drží světový rekord Thajci Ekkačaj a Laksana Tiranaratovi. Nejdéle se dokázali líbat 58 hodin, 35 minut a 58 vteřin. Pattayskou soutěž ovládli v letech 2011, 2012 a 2013. Podle pravidel nesměli od sebe oddálit rty ani při pití, dokonce ani tehdy, když museli jít na toaletu. Tohle přečká jen opravdu výborný vztah!Mimochodem, nejdelší filmový polibek najdeme v americkém dramatu Elena Undone. Dvě dívky se tam od sebe neodtrhnou přesně 3 minuty a 24 vteřin.

Pattaya je vůbec pro líbánky docela příhodné místo. Už jen proto, že je těžké se tam nudit. V poslední době se sice snaží dělat vše pro turisty s dětmi a přilákat je na rodinné akce, stále se ovšem nemůže zbavit nálepky destinace pro dospělé. Koncerty, představení a jiné kulturní akce končívají často pozdě v noci a bary a restaurace zavírají až ráno. V noci Pattaya prostě žije.

Foto: Sarangib (Pixabay.com, licence Public Domain)

Chcete se hned po svatbě zbavit manželky? Máte smůlu, sloni ze show v Pattaye jsou vycvičení, aby nesešlápli.

Foto: Arranakhtar (Pixabay.com, licence Public Domain)

Romantika, exotika, erotika, to je v letovisku Pattaya na mnoha místech.

Maledivy: Vrchol romantiky, který se potápí

Častý cíl svatebních cest, to jsou Maledivy. V několika anketách se staly světově nejlepším místem pro líbánky. Na 1200 větších či menších ostrovů a ostrůvků rozesetých v oceánu láká poetické duše. Atoly vypadají skvostně při oblíbených vyhlídkových letech, ale především tehdy, když na nich jste.

Velkou popularitu mezi návštěvníky si vysloužila například oblast Vabbinfaru, ale dá se říci, že Maledivy jsou nádherné celé. Proto na ně na líbánky vyrazili třeba zpěvačka Fergie s manželem Joshem Duhamelem nebo bývalý herecký pár Katie Holmesová a Tom Cruise.

Foto: sharonang (Pixabay.com, licence Public Domain)

Maledivy - pohled do ráje.

Rájem pro svatební cesty nicméně Maledivy nemusejí zůstat navždy. Ohrožuje je stoupající hladina moří. Žádný bod země se totiž nenachází ve větší výšce než 2,5 metru nad hladinou oceánu. Aby na tento problém tamní vláda upozornila svět, „zasedala“ před pár lety v potápěčských oblecích na dně moře. Kdo neviděl Maledivy, nemá už moc času, aby je ještě poznal.

Havaj: Užijte si líbání v dešti!

Kvůli čarokrásné přírodě je považovaná mnohými za to úplně nejromantičtější místo na světě. Vychutnat si tu můžete podivuhodné scenérie stále zeleného ostrova Kauai, domova hory s nejdeštivějším místem světa, nebo brutální romantiku vulkánů Mauna Loa a Mauna Kea na hlavním ostrově Havaj nazývaném někdy také Big Island.

K líbánkovým hitům můžeme klidně zařadit i ostrov Oahu se známou pláží Waikiki, uváděnou často jako kolébka surfování. Na tomto ostrově se nachází i Honolulu, jediné opravdové velkoměsto na Havaji.

Foto: tpsdave (Pixabay.com, licence Public Domain)

Takových dech beroucích míst je na Havaji mnoho.

Turks a Caicos: Raci, herci, romantika

Poslední z líbánkových rájů, které vám ukážeme, je britské souostroví v karibské oblasti nedaleko břehů Baham. Jde o nížinaté ostrůvky plné mangrovových bažin, palem, bělostných pláží a mořských raků.

Jennifer Garnerová a Ben Affleck spolu hráli ve velkofilmu Pearl Harbor a v reálném životě tvoří pár. Po svatbě se vydali, tak jako seriálová zoufalá manželka Eva Longoriová s basketbalistou Tony Parkerem, na Turks a Caicos. Nebyli sami – souostroví je kvůli romantickým zákoutím stále oblíbenější. Třeba při procházkách po plážích v okolí města Providenciales se zkrátka s partnerem políbit musíte, tomu se snad ani nedá ubránit.

Foto: kelly8843496 (Pixabay.com, licence Public Domain)

Typický obrázek z Turks a Caicos.

A kam se za romantikou vydáváte vy? Nevyzkoušíte některou z uvedených lokalit?

Inzertní sdělení: Vydejte se do světa za romantikou!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky pobytových zájezdů:

Není nic romantičtějšího než se probudit v „luxusní chatrči“ obklopené mořem. Na Maledivách to patří ke standardu.

Pohostinné souostroví s letovisky stíněnými rozložitými palmami vybízí ke šnorchlování a potápění v tajemných hlubinách oceánu.

Lokalita rekordních polibků nabízí vyhlášené pláže i bohatý kulturní program, který nekončí ani v noci. Pro spojení opalování a zábavy ideální volba.

Čtěte dále:

Přečtěte si také o pěti nejnebezpečnějších zvířatech Afriky, dále o nejslavnějších městech duchů nebo třeba o hotelu v korunách stromů. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Autor: Jan Švestka & Tomáš Cikán

Anketa

Kterou z popisovaných lokalit byste navštívili nejraději?
Pattaya - Thajsko
11,1 %
Maledivy
65,1 %
Havaj
17,5 %
Turks a Caicos
6,3 %
Celkem hlasovalo 63 čtenářů.

Líbánky celebrit

Angelina Jolie a Brad Pitt

Italská jezera učarovala nejednomu romantikovi, do jejich osidel se chytil i hvězdný hollywoodský pár. Na svatební cestu se vydali k Lago di Como, tak jako mnoho lidí před nimi, včetně Franka Sinatry a jeho manželky. Vodní plocha se nachází poblíž hranic Itálie a Švýcarska a svůj dům tu má kolega Brada a Angeliny George Clooney.

Princezna Diana a princ Charles

U evropských šlechtických rodin není neobvyklé, že se novomanželé vydají na svatební cestu na plavbu do Středomoří. Tuto lokalitu zvolili Charles a Diana, ale také například i monacký princ Rainier po svatbě s herečkou Grace Kellyovou.

Beyoncé a Jaz-z

Sledovaný pár z hudební branže udělal všechno tak nějak potají. O svatbě v New Yorku vědělo jen pár zasvěcených, o jejich líbánkách v Paradise Valley v arizonské poušti také skoro nikdo.

Julia Robertsová, Jennifer Lopezová, J. F. Kennedy a jejich protějšky

Tato trojice, stejně jako herecká legenda sir Laurence Olivier, se po sňatcích vydala do kalifornské Santa Barbary, líbánkového ráje Spojených států. Oblíbený je tam například rustikální San Ysdiro Ranch často uváděný v žebříčcích originálních romantických ubytovacích zařízení. Všichni jmenovaní bydleli právě na tomto venkovském ranči. O kus dál na pobřeží státu Kalifornie si užívali líbánky Michelle a Barack Obamovi.

Elin Nordgrenová a Tiger Woods

Byli na vrcholu. Krásná modelka a světová golfová jednička se s velkou slávou vzali a odjeli na Barbados. Jejich manželství kvůli Woodsově pozdější nevěře nevydrželo. Palmový ráj v Karibiku za to ovšem nemohl.

Britney Spearsová a Kevin Faderline

Kontroverzní zpěvačka trávila svatební cestu na Fidži.

Související články

Výběr článků

Načítám