Hlavní obsah

Letošní plážové hity: Rumový ostrov a Varadero, které miloval Al Capone

Ležíte na plážovém lehátku, do uší vám hraje libozvučná hudba oceánu lámajícího se v pravidelném rytmu do vlnek, oči si zakrýváte brýlemi proti sluníčku a v ruce držíte osvěžující drink s ledem. Nechybí vám vůbec, ale vůbec nic. Krásných pláží, které vás k tomu všemu omámí i svým jemným až prachovým pískem, na světě pár je. Jen u některých se ale předpokládá, že budou letošními královnami krásy a o místo na relaxaci na nich bude nebývalý zájem.

Foto: bigstock.com

Exotická dovolená vás nabije energií. Jeďte to vyzkoušet!

Článek

Shlédněte do divokého údolí z jednoho ze sedmi stavitelských divů na Kubě. Pokud svou vysněnou pláž najdete v následujících řádcích, neměli byste se zajišťováním celé dovolené příliš otálet. Mohlo by se stát, že svoje potenciální volné lehátko nenajdete a místo exotické dovolené zažijete něco, co se by se jí mohlo jen těžko vyrovnat.

Varadero: nejpopulárnější místo na Kubě

Turistický ruch na Kubě je v jednom směru velmi zvláštní. Až 75 procent turistů, kteří ročně Kubu navštíví, zamíří právě do populárního přímořského letoviska Varadero v provincii Matanzas. Láká je nejen jeho krása, ale i poloha vůči hlavnímu městu – Havana je odsud jen 150 kilometrů, takže se do ní turisté mohou snadno vypravit na výlet. Kromě toho cestou potkají i známý kubánský stavitelský div – most Bacunayagua.

Varadero navštěvovali lidé kvůli odpočinku už od konce 19. století, ale teprve od 20. let minulého století se sem vydávají cíleně turisté z celého světa. V té době šlo o středisko pro vyloženě majetné. Po 2. světové válce zde vznikly herny a kasina, později zábavní střediska. Časem se Varadero stalo finančně dostupnějším. V kombinaci s nádherným pobřežím nelze nekonstatovat, že je to místo k odpočinku, zábavě a vůbec dovolené jako stvořené. Jako dovolenkovou destinaci si ho vybíraly i známé osobnosti, například Al Capone.

Potopte se k vraku z 2. světové války
Potápěči budou ve Varaderu a jeho okolí nadšení. Najdou zde asi 20 nádherných potápěčských lokalit a jednu lahůdku k tomu – vrak asi čtyřicetimetrové lodi, která zde během 2. světové války ztroskotala.
Foto: bigstock.com

Z Varadera je to asi 150 km do Havany. Byl by hřích neudělat si do metropole výlet!

Varadero je jedním z nejrozsáhlejších rezortů v Karibiku, nabízí až 20 kilometrů pláží s bílým pískem. Stojí zde nepřeberné množství hotýlků, hotelových komplexů a penziónů, o restauracích a kulturním vyžití nemluvě. Ve Varaderu si na své přijde každý!

V Thajsku vede Pattaya a Patong

Mezi letošními plážovými hity nesmí chybět alespoň kousek učiněného exotického ráje – Thajska. Jednou z naprostých TOP destinací je Pattaya. Hlavní pláž měří asi čtyři kilometry, což se může oproti předchozímu Varaderu zdát jako málo, nabízí však stoprocentní vyžití pro každého – kromě odpočinku na pláži a dovádění v průzračné vodě oceánu si můžete vychutnat pestrý noční život, navštívit ty nejlepší restaurace nebo pořídit ty nejlepší suvenýry.

Foto: bigstock.com

Osvěžte se oblíbeným drinkem. Pattaya vás bude bavit, i kdybyste nechtěli.

Navíc na vás čeká pestrá škála všemožných aktivit – procházka po městě Pattaya, strašidelný dům, nejrůznější atrakce s laserem a spousta další. O zábavu se tu umí postarat samotným dospělým i rodinám s malými či většími dětmi. V kombinaci s překrásnými plážemi, které jako by vypadly z katalogu cestovní kanceláře, je toto místo pro dovolenou ideální.

Zavítejte i na jiná úžasná místa:

Podobně je na tom plážový rezort Patong na oblíbeném thajském ostrově Phuket. Přes den si můžete dosyta vychutnávat slunce, teplo, vodu a písek, popíjet lahodné drinky, odpoledne si můžete pobyt zpestřit sportem a večer zajít na dobrou večeři nebo se jít pobavit do některého ze zdejších klubů. Stejně jako v Pattaye ani tady se nikdo nenudí.

Dominikánská republika: Bavaro a Cayo Levantado alias Bacardi Island

Když vám řekneme, že hitem letošní sezóny v Dominikánské republice bude Cayo Levantado, budete vědět, oč jde? Možná ne, tedy do té doby, než začneme mluvit o „Bacardi Island“. Jde o jeden a tentýž ostrůvek náležící k Dominikánské republice, který proslavilo natáčení reklamy na známý rumový drink. A podle něj byl ostrůvek také neoficiálně přejmenován.

Cayo Levantado leží nedaleko břehů letoviska Samaná. Na ostrově jsou jen dva hotelové komplexy, proto nejsou zdejší pláže přelidněné. Turisté sem dojíždějí na jednodenní výlety z pevniny, ale ani tak se tu vyloženě s davy nepotkáte. Dlouhé písečné pláže a průzračnou vodu si tak samotáři lépe užijí. Celý ostrov má svoje kouzlo i díky legendě, která praví, že je zde ukryt poklad. To vám ostatně potvrdí i jediný pohled na cílevědomé hledače kovů.

Foto: bigstock.com

Chtěli byste mít takovou pláž sami pro sebe? Na „Bacardi Island“ se tomuto ideálu přiblížíte.

Bavaro se dlouhodobě drží na předních příčkách nejlepších pláží na světě, takže není divu, že nechybí na našem seznamu letošních lahůdek. Pravděpodobně nejslavnější pláž v celé Dominikánské republice nabízí několik kilometrů písčité pláže, lehce vzdouvající se vlnky a nad hlavami turistů sklánějící se palmy. Bavaro je, co se návštěvnosti týče, protipólem Cayo Levantado – pláž je totiž zpravidla plná lidí. To jí ale neubírá na kráse. Navíc je to skvělé místo pro milovníky šnorchlování!

Foto: bigstock.com

Doplňte krásné pláže o pobyt v luxusním hotelu a užijte si nezapomenutelnou dovolenou!

Vychutnejte si dovolenou na některé z TOP 5 pláží!

Pokud přemýšlíte o tom, kam vyrazíte na dovolenou, a nemůžete se rozhodnout, vyberte si některou z TOP 5 pláží, které jsou letošními hity. Chybu neuděláte na žádné z nich a celý pobyt si užijete podle svého gusta!

Inzertní sdělení: Objevte letošní plážové hity i vy!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku, vybírá z nabídky zájezdů za exotikou:

Užijte si dost možná nejkrásnějších osm dní letošního roku v nejpopulárnějším kubánském letovisku na nádherných plážích s prachovým pískem. Zavítejte do luxusního pětihvězdičkového hotelu Melia Varadero a vychutnávejte si exotiku plnými doušky!

Láká vás Dominikánská republika, ale nevíte si rady s výběrem destinace? Zkuste jednu z těch nejpopulárnějších na celé planetě – Bavaro. Ve spojení s pobytem v pětihvězdičkovém hotelu Grand Bahia Principe Bavaro si celou dovolenou báječně užijete.

Čtěte dále:

Autor: Petra Malá & Tomáš Cikán

Anketa

Kterou zemi byste navštívili nejraději?
Kubu.
75 %
Thajsko.
10,2 %
Dominikánskou republiku.
14,8 %
Celkem hlasovalo 88 čtenářů.

Nejkrásnější pláže světa najdete i v Evropě

Rok co rok jsou vyhlašovány výsledky ankety o nejkrásnější pláže na světě. Standardně bodují pláže z celé planety a z těch velmi ceněných najdeme některé i v Evropě – například na Sicílii nebo ve Francii.

Každoročně se v žebříčku samozřejmě umisťují thajské pláže, Austrálie, Mauritius, Filipíny, Kuba (konkrétně právě nejoblíbenější středisko Varadero), Seychely, Brazílie nebo Ekvádor. Oblíbené jsou pláže, kam se lze dostat jen lodí – není na nich mnoho lidí a odpočinek tu hned nabírá jiný rozměr.

Přidanou hodnotou některých z těchto pláží je blízkost turistických nebo historických zajímavostí, možnost vydat se na výlet nebo vyzkoušet některé vodní sporty – nejčastěji jde o šnorchlování, potápění nebo surfing.

Související články

Výběr článků

Načítám