Hlavní obsah

Kam v listopadu? Do lokalit, kde je hlavním programem pohádkový luxus. Které to jsou?

Za týdenní dovolenou tady člověk zaplatí sedmdesát, sto, ale i sto třicet tisíc korun. Pro jednoho. Snídat pak ale může na soukromé terase nad lagunou, obědvat u privátního bazénu a večeřet třeba na soukromé pláži. Zimní sezóna odstartovala i v těch nejluxusnějších exotických destinacích. Vyrazit do nich můžete klidně už příští týden. Stačí jen mít na účtu patřičnou finanční hotovost…

Foto: ESO travel

Privátní pláž, dokonalý servis, soukromí a klid. Listopad v exotické destinaci má své přednosti…

Článek

Listopad v Česku. To jsou ranní mlhy a mrazíky, břečka na chodnících a lezavá zima. Listopad na Maledivách. To jsou hřejivé paprsky, prohřáté moře a nepřeplněné pláže. V exotických destinacích začala hlavní sezóna – v „běžných“ hotelech i v resortech „pro horních deset tisíc“. Pojďte se podívat na místa zaslíbená luxusu!

Cayo Levantado – ostrov rumu zaslíbený

Leží jen kousek od pobřeží Dominikánské republiky, téměř na dohled letovisku Samaná na pevnině. Cayo Levantado. Nebo, chcete-li, Bacardi Island. „To podle reklam pro rum Bacardi, které se kdysi na jeho plážích natáčely,“ vysvětlí vám ochotně číšník v místním resortu. Mimochodem jediném na celém ostrůvku. Jestli chcete prožít opravdovou romantiku a klid, pak je i díky tomu Bacardi Island ideálním místem.

Foto: ESO travel

Cayo Levantado, jinak také známý jako Bacardi Island. Prý se tu ukrývá pirátský poklad a místní resort nabízí větší než malé množství romantiky.

A romantickou atmosféru ještě posiluje legenda o fantastickém pirátském pokladu, který je prý někde na zdejší pláži zakopaný. Dodnes tu čas od času můžete potkat dobrodruha s detektorem kovů, který pokouší štěstí a bloumá po pláži, která je až neuvěřitelně klidná.

A aby nebyla – vždyť jediný resort na ostrově je pouze pro dospělé. S dětmi sem na dovolenou dorazit nemůžete. Atmosféra je díky tomu intimní, romantická, ideální pro čas líbánek. Které tu novomanželé mohou strávit třeba natažení v houpací síti nebo na privátní terase s výhledem na Karibik.

Maledivy – souostroví luxusu

Synonymum pro opravdu luxusní a opravdu drahou dovolenou? Maledivy! Konkrétně atol Ari, vlajková loď celých Malediv. Na několika desítkách ostrůvků je v dnešní době asi čtyřicet resortů, které bez výjimky patří ke světové špičce.

Foto: ESO travel

Maledivy. Ani v hlavní sezoně se nemusíte na pláži mačkat… ideální místo pro líbánky.

Vydejte se za teplem a sluncem!

Chcete večeřet v restaurantu pod hladinou moře? Pozorovat podmořský život skrze prosklenou podlahu vodního bungalovu? Potápět se se žraloky? Nic z toho tady není problém. Přitom byl ještě v 70. letech 20. století celý atol turismem téměř nepoznamenaný. Dnes tu nežijí žádní stálí obyvatelé, jen turisté. Ti nejbohatší, samozřejmě.

Foto: archiv autora

Kde končí bazén a kde začíná vodní hladina? Architekti si s lidskými smysly v luxusních resortech rádi hrají.

Vždyť týdenní dovolená pro dva v Lili Beach Resortu vyjde na necelý půlmilión, a to „jen“ v základní verzi. Za takzvanou „Lagoon vilu“ musí člověk ještě výrazně připlatit. I přes vysokou cenu, nebo možná právě kvůli ní je ale resort Lili považovaný za jeden z nejromantičtějších resortů na planetě.

Bora Bora – stvořeno bohy

V žebříčku nejromantičtějších míst světa se potom tradičně umisťuje i polynéský ostrov Bora Bora. A i pro něj platí charakteristika drahé a exkluzivní destinace. „Pravidelně sem na dovolenou jezdí třeba Pierce Brosnan nebo Cameron Diaz,“ prozrazují někteří průvodci. Od zástupců resortů se ale člověk obvykle nedozví nic, ctít soukromí je tady absolutní základ.

Turistickým centrem ostrova je mys Matira. Jeho název prý vychází ze spojení „Mai te Pora“, tedy stvořeno bohy. A božské to tady skutečně je.Vždyť místní stejnojmenná pláž několikrát získala ocenění nejkrásnější pláže planety.

Foto: ESO travel

Kýč z katalogu skutečně existuje. Najdete ho třeba na Bora Bora.

Stejně jako třeba na Maledivách, ani v Polynésii nehyzdí pobřeží a pláže rozlehlé hotelové budovy. Hosté bydlí v luxusních bungalovech z přírodních materiálů. Nechybí v nich postele s nebesy, privátní vířivky nebo terasy s bazény. Na takovou pohádku si ale případný zájemce opět musí připravit několik set tisíc korun…

Cayo Coco – ráj ve stínu kokosových palem

Nenechte se zmýlit. Na kubánském ostrůvku Cayo Coco je sice kokosových palem nepočítaně, ale „coco“ v jeho názvu neodkazuje na ně, nýbrž na ibisy bílé, místní ptačí domorodce, kteří se procházejí po plážích. Mimochodem, stejně bílých, jako je jejich peří.

Foto: archiv autora

Je libo snídani nebo večeři na privátní terase?

Cayo Coco je jedním ze 4000 ostrůvků, které jsou rozeseté v okolí Kuby. Dovolená na Kubě je k mání za výrazně nižší cenu než v předchozích případech. Týden ve Varaderu, největším a nejslavnějším kubánském letovisku, pořídíte už okolo třiceti tisíc korun, resorty na ostrůvcích jsou ale jiná liga. Luxusnější, klidnější a logicky dražší.

Vždyť jen Cayo Coco nabízí ke slunění více než dvacet kilometrů pláží a menší příjemné resorty, kde si člověk užije klid a personál ho bude maximálně hýčkat. Mimochodem, ještě na přelomu tisíciletí tvořily značnou část pobřeží ostrova bažiny. Vše se zlomilo v roce 2005 se vznikem letiště. Od té doby turistů přibývá. Punc neporušeného karibského ráje ale ostrůvku Cayo Coco zatím zůstal…

Inzertní sdělení: Vydejte se na dovolenou snů!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky luxusních pobytových zájezdů:

Vydejte se na dovolenou do ráje! Resort ležící na jižním cípu atolu Ari patří k absolutní maledivské špičce! Poskytuje exkluzivní all-inclusive, takzvané platinum plan. Leží na pláži s jemným bílým pískem a najdete tu i nekonečný bazén. Dále jsou tu tři bary, tři restaurace a perfektní zázemí pro potápění.

Pětadvacet dní, deset exkluzivních zastávek a servis na té nejvyšší úrovni. Vydejte se s námi na unikátní cestu kolem světa! Počet míst v luxusním privátním letadle je omezený a z původních 64 jich zbývá jen pár posledních. Argentina, Rio de Janiero, Uluru nebo třeba Bora Bora čekají jen na vás!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o klášteře narkomanů, o pozemském ráji Tonze nebo o letovisku, kde o turisty nestojí. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Která ze zemí, které jsme zmínili v článku, vás láká nejvíc?
Maledivy
33,3 %
Thajsko
7,1 %
Kuba
10,9 %
Francouzská Polynésie
41 %
Dominikánská republika
7,7 %
Celkem hlasovalo 183 čtenářů.

Na skok do Thajska

Nejpopulárnější zimní exotickou destinací je mezi Čechy dlouhodobě Thajsko. A i tady jsou místa, kde vás budou hýčkat a kde se vyhnete těm největším davům turistů.

Příkladem může být souostroví Phi Phi.

Pravda, část kouzla bohem zapomenutého exotického ráje se vytratila po roce 2000, kdy toto thajské souostroví zpropagoval film Pláž. Slavná filmová zátoka Ao Maya je dnes v obležení turistů. Na hlavním ostrově (respektive ostrůvku) souostroví, na Phi Phi Don, ale můžete najít klid a soukromí třeba v luxusním ekoresortu.

Jeho bungalovy stojí v háji kokosových palem, vystavěné jsou z čistě přírodních materiálů a dostanete se k nim pouze po moři. Z pevniny není tenhle resort dostupný. Privátní pláž je dlouhá asi 800 metrů. A pokud člověka omrzí, může se jít natáhnout třeba do privátní vířivky na terase.

Související články

Výběr článků

Načítám