Hlavní obsah

Četnická stanice v Saint-Tropez se změní v muzeum

Právo, nek

Bývalá četnická stanice v jihofrancouzském Saint-Tropez, kterou proslavila série filmů o roztržitém strážci pořádku Cruchotovi v podání Louise de Funese, se promění v muzeum. Rozhodla o tom městská rada tohoto provensálského letoviska s tím, že expozice bude zasvěcena místnímu umění a tradicím.

Článek

Všichni ale očekávají, že své místo v ní nalezne i pětice filmových četníků, kteří v této budově spřádali plány, jak například vyhnat z nedaleké pláže nudisty.

Dvoupatrová budova je už mnoho let opuštěná, ale její fasáda s nápisem Gendarmerie Nationale, typickými okenicemi a francouzskou vlajkou stále vypadá stejně. Turisté ji velmi dobře poznávají, a proto je zřejmě nejfotografovanějším domem ve městě.

Louis de Funes v jednom z filmů o četnících ze Siant-Tropezfoto: Archív ČT

Muzeum má být otevřeno až v roce 2010 vzhledem k tomu, že interiéry budovy jsou v neutěšeném stavu a bude třeba nemalých investic. Ty by se ale měly vrátit, protože proud turistů mířících do Saint-Tropez, proslaveného také herečkou Brigitte Bardotovou ve filmu A bůh stvořil ženu, neutichá. Hmatatelným důkazem jsou i věčné dopravní zácpy na příjezdových komunikacích.

Reklama

Související témata:

Související články

Za vínem po Evropě

Sedíte ve vinotéce pod pergolou, když tu zaslechnete: "Kulatý, ovocný začátek chuti vystřídají třísloviny a lehká dubovost. Delší aroma ostružin, malin,...

Se sklenkou vína do Carcassone a Montpellieru

O malebném kraji, který se rozprostírá od řeky Loiry na jih až k zeleným vrcholkům a šedým štítům Pyrenejí, od delty Rhôny až k vlnám Atlantiku, se říká,...

Výběr článků

Načítám