Hlavní obsah

Koberec svým chodidlům dopřejte i venku

Právo, Karolina Černá

Koberec příjemný na omak, nenáročný na údržbu a vzdorující rozmarům počasí můžete mít na zahradě, balkonu, terase nebo na předzahrádce bytu či domu. Nevěříte?

Foto: Topstone

Kamenný koberec nabízí bezespárý, estetický pevný povrch, který nahradí vnitřní i vnější dlažby a ostatní podlahové materiály.

Článek

Kusové outdoorové koberce jsou k nerozeznání od těch, které zdobí interiér nejednoho domu, ale liší se především v odolnosti proti UV záření, vlhkosti i plísním. Smyčkové typy jsou nízké a hodně toho vydrží, měkčí mají střižený vlas.

Venkovní koberce bývají většinou z polyesteru nebo polypropylenu. Nabízejí různé tvary a zajímavé desény, vtisknou prostoru styl.

Foto: Westwingnow

Vnitřní i venkovní koberec Axa (80 x 150 cm) má svrchní stranu z polypropylenu a spodní z polyesteru. Cena 1019 Kč.

Foto: Westwingnow

Kulatý oboustranný koberec Bali z polypropylenu snadno očistíme vlhkým hadříkem nebo houbou. Cena 1399 Kč.

Umělý trávník je k dostání ve variantách s odlišnou délkou vlasu i hustotou. Můžeme si ho nechat uříznout přesně na míru balkonu nebo třeba vnitřního atria domu.

Nepotřebuje údržbu, nepotrápí alergiky a od přírodního originálu je takřka k nerozeznání.

Foto: Můj koberec

Umělý travní koberec Piknik z belgické továrny Orbis díky vyšší odolnosti proti UV záření udrží dlouho svou příjemnou zelenou barvu. Výška vlasu 38 mm zajišťuje vzhled skutečné trávy, hustota je 2960 g/m.

Chcete propojit dům se zahradou? Vyzkoušejte keramické dlaždice

Tipy a trendy

Kamenný koberec je odolnější než přírodní kámen, navíc stejně jako umělý trávník odvádí vodu. Bývá vyroben z říčních nebo mramorových oblázkových kamínků rozmanité zrnitosti (2-4 mm, 4-8 mm nebo 8-16 mm) smíchaných s pryskyřicí jako pojivem.

Zvolíme-li hrubší povrch, potěšíme bosá chodidla skvělou masáží při chůzi.

Anketa

Používáte venkovní koberec?
Ano, máme venkovní koberec.
32,7 %
Nevím. Něco venku máme.
3,6 %
Ne, nepoužíváme nic takového.
63,7 %
Celkem hlasovalo 499 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Vytvořte dětem na zahradě zábavný svět

Děti potřebují místo, kde si mohou hrát a rozvíjet své dovednosti. Zahrada je pro tyto účely ideální. Stačí ji vybavit vhodnými herními prvky a užívat si celé...

Venkovní osvětlení zpestří noc na zahradě

Se správnými exteriérovými svítidly vytvoříme na zahradě, terase, u bazénu nebo jezírka příjemnou atmosféru i po setmění. Odborníci ale říkají, že máme při...

Výběr článků

Načítám