Hlavní obsah

Z bývalého dětského pokoje vznikl relaxační dámský budoár

Když se v rodinném domě uvolnil původní dětský pokoj, měla majitelka jasnou představu, jak interiér využije. Jejím přáním bylo vytvořit ryze dámský pokoj pro její relaxaci. Rozhodla se oslovit studio bytových designérů, aby její nápad přeměnilo v realitu.

Foto: totostudio a časopis Bydlení mezi panely

Přáním majitelky bylo vytvořit ryze dámský pokoj pro její relaxaci.

Článek

Zadání pro designéry bylo dané – volný pokoj o výměře 10,4 m2 přeměnit v relaxační místo. Pokoj se nebude využívat jako pracovna, není třeba psací stůl, požadavky byly dva – veliká pohodlná postel nebo gauč pro čtení a úložné prostory.

Dominantou pokoje se stala válenda vyrobená na míru. Čalouněné čelo je vestavěné do knihovny, která postel ze dvou stran obklopuje. Matrace lůžka je vyrobena jako čalouněný sedák i přesto, že je možné na lůžku přespávat.

Použitý materiál, tuhost a potah jsou jako na pohovce. Postel je navíc vybavena skrytými úložnými prostory například pro uložení deky nebo lůžkovin pro přespání hostů.

Primárně je válecí kout určený pro čtení majitelky domu, proto je zde pamatováno i na dostatečné osvětlení. Interiér pokoje doplňují ještě úložné prostory – velká šatní skříň na uložení dámského oblečení.

Minimální rozměry garsonky architekti využili na maximum

Bydlení

Po odchodu dětí řeší mnoho rodičů, co s uvolněným pokojem v bytě. Nejčastěji se pokoj využije jako pokoj pro hosty, aby se již dospělé děti mohly k rodičům vracet na návštěvu a přespat zde i se svou novou rodinou.

Budoucí prarodiče pokoj využijí při hlídání vnoučat. Pokoj lze ale také využít jako domácí pracovnu nebo kancelář. V uvolněném pokoji je také nově prostor na koníčky majitelů bytu – modelaření nebo třeba ruční práce. Další možností je zařízení domácí tělocvičny.

Slovo architektů

„Návrh interiéru není jen na míru prostoru, ale především na míru zákazníkovi,” konstatují manželé Věra a Petr Tomíčkovi z firmy totostudio.

„Předchozí větou lze charakterizovat hlavní myšlenku naší firmy, která se zabývá návrhy a realizacemi soukromých i komerčních interiérů. Designu se věnujeme souvisle od roku 2001.”

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám